Mura bo Rennes napadla okrepljena s povratnikom Bobičancem

Evropa 4. Nov 20218:58 > 9:00 2 komentarja
Mura, Rennes. FOTO: Uroš Skaza.

Nogometaši Mure bodo drevi odigrali četrto tekmo v skupinskem delu Uefine konferenčne lige. Aktualni državni prvaki po porazu proti Celju v Prvi ligi Telemach gostujejo pri francoskemu Rennesu.

Mura je še eden od treh klubov brez točke v skupinskem delu konferenčne lige. Ob črno-belih sta brez točke le še prvak Gibraltarja Lincoln Red Imps ter Alaškert iz Armenije. Murin uspeh, kar bi bil tudi remi, na tekmi z Rennesom bi bil veliko presenečenje. Ne glede na to, da so Prekmurci Francoze v Ljudskem vrtu namučili, je peta ekipa francoskega državnega prvenstva trenutno v povsem drugačnem momentu kot slovenski predstavnik.

Mura se je v zadnjih tednih spravila v zahteven položaj. Izpadla je iz pokalnega tekmovanja, ob tem pa v Prvi ligi Telemach na zadnjih šestih tekmah slavila le enkrat. Zasedba Anteja Šimundže zagotovo plačuje davek igranja v Evropi, na četrti tekmi v skupinskem delu pa bodo Prekmurci naredili vse, da bogati tekmec ne bi še dodatno znižal že tako načete samozavesti.

Ante Šimundža je na gostovanje v Francijo vzel 22 nogometašev. Med potniki so: Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Staniša Mandić, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar, Samsindin Ouro, Mitja Lotrič, Marin Karamarko, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žan Buček, Nardin Mulahusejnović, Luka Bobičanec in Tilen Ščernjavič. Zaradi bolezni sta doma ostala Jan Gorenc in Mihael Klepač, zaradi poškodbe bo manjkal Žiga Škoflek.

Kapetan Mure Alen Kozar je pred odhodom v Rennes priznal, da je Mura v težkem položaju: “Moment ni na naši strani. Tega se zavedamo. Vsi v klubu se zavedamo trenutnega stanja. Rezultati so slabi, igra ni na željeni ravni. V Evropi smo se vedno pokazali v dobri luči, vsako tekmo smo se izboljšali, zato upam, da gremo v Francijo po ugoden rezultat.”

Rennes je tekmo v Ljudskem vrtu dobil z 2:1, Mura pa je imela na omenjenem obračunu kar nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Francozi so trenutno v dobri formi, trener Ante Šimundža pa od nasprotnika ne pričakuje kakšnih presenečenj: “Od naše prve medsebojne tekme je preteklo malo časa. NE verjamem, da bodo spreminjali njihovo igro. Tudi po zadnjih informacijah, ki jih imamo, so igrali v nam znanem sistemu. Priprave na tekmo so potekale normalno, imeli smo manjše težave, ki pa jih bomo, v to verjamem, prebrodili.”

Luka Bobičanec se vrača po dolgi odsotnosti zaradi poškobe. Foto: Jure Banfi

Po daljši odsotnosti se v zasedbo Mure vrača Luka Bobičanec

Pomembna novica za Muro je povratek Luke Bobičanca, ki ga Mura pogreša že od konca poletja. Šimundža je v Francijo peljal 22 igralcev, na seznamu pa manjkajo Žiga Škoflek (poškodba), Jan Gorenc in Mihael Klepač (oba bolezen). Bobičanec po dolgotrajni odsotnosti zagotovo ni v vrhunski formi, zato je malo verjetno, da bo tekmo začel, odsotnost prej omenjenih pa vsekakor predstavlja veliko težavo.

“Gostovanje je popolnoma druga zgodba kot domača tekma. Nasprotnika smo že spoznali v živo. S tega stališča je bila naša priprava na tekmo boljša,” je pred odhodom v Francijo še dodal Šimundža.

Rennes je po petih zaporednih zmagah v vseh tekmovanjih v nedeljo z 2:2 remiziral na gostovanju pri zasedbi Troyes. Trener Rennesa Bruno Genesio naj bi drevi izbral podobno enajsterico kot v Mariboru (Gomis – Traoré, Badé, Aguerd, Truffert – Bourigeaud, Santamaria, Tait, Sulemana – Guirassy, Terrier), slovenski nogometni navijači pa bodo upali, da bo Mura tokrat izkoristila večino ponujenih priložnosti. Na prvi medsebojni tekmi je Amadej Maroša v zaključku tekme zapravil lepo priložnost za remi.

Tekma med Rennesom in Muro je na sporedu ob 21. uri. Na Sportklubu bo četrtkov večer prav tako rezerviran za evropsko in konferenčno ligo. Preverite, katere tekme lahko spremljate na naših kanalih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje