Olimpija napredovala brez pretresov, sledi Trnava

Liga Europa 16. Avg 201817:39 > 17:41
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je brez večjih težav opravila svoje delu tudi na povratni tekmi kvalifikacij za Ligo Evropa. V 3. krogu so izločili finske HJK Helsinke. Zadnja ovira za Ljubljančane pred uvrstitvijo v skupinski del evropske lige pa bo slovaška Spartak Trnava.

Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo so slovenski državni in pokalni prvaki v Helsinkih gostovali pri HJK-ju in slavili s kar 4:1, ki so ga na prvi tekmi premagal s 3:0. Aleksandar Linta je v primerjavi s tekmo v Stožicah opravil eno spremembo, kaznovanega Matica Črnica je zamenjal Savić.

Z izjemo četrte minute, ko so Finci za trenutek ogrozili Aljaža Ivačiča, je v prvem polčasu ljubljanska zasedba povsem dominirala. Že v drugi minuti je Daniel Avramovski ogrel dlani domačega vratarja, kasneje pa so bili zmaji še bolj nevarni. V 14. minuti je Nik Kapun odlično našel Stefana Savića, ta je v svojem slogu z leve strani prodrl v sredino, njegov strel je vratar odbil do Roka Kronavetra, ki je žogo pospravil v mrežo. Toda gol ni veljal, saj je bila ljubljanska številka sedem v prepovedanem položaju. Zato pa povsem regularen gol šest minut kasneje. Tomislav Tomić je odlično »odprl« domačo obrambo s podajo Kronavetru na levo stran. Slednji je prodrl v sredino in s perfektno odmerjeno podajo v prazen prostor zaposlil Issaha Abassa, ki je sijajno zaključil in povedel zmaje v vodstvo. Le to bi do konca polčasa še zraslo, saj je kar trikrat nevarno z razdalje poskusil Kronaveter, strel Savića pa so domači odbili v kot.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno zgodbo. Ljubljančani so brez težav kontrolirali potek srečanja. Domači so si priigrali nekaj pol priložnosti, a se Ivačič ni dal premagati. Za nameček so zeleno-beli pretili iz protinapadov in do konca tekme dosegli še dva gola. Najprej je Avramovski pospravil odbitek po strelu Issaha v 72. minuti, v 75. pa še avtogol. Kapun je zadel prečko, žoga se je odbila v Rafinho, ki jo je poslal v lastno mrežo. Domači so pet minut pred koncem vendarle prišli do tolažilnega gola. V kazenskem prostoru je najvišje skočil Chrisantus dosegel gol za domače. Končni rezultat tekme pa je v sodniškem podaljšku postavil Goran Brkić, ki je realiziral enajstmetrovko, ki jo je priigral Savić.