Borbena Olimpija z igralcem manj izpadla iz Evrope

Liga Europa 1. Avg 201921:35 > 22:08
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija se je kljub ugodnemu rezultatu na prvi tekmi v 2. predkrogu morala posloviti iz boja za Ligo Evropo. Yeni Malatyaspor je v lepo zapolnjenih Stožicah igral od 38. minute z igralcem več in se na koncu veselil napredovanja z današnjo zmago 1:0.

Slovenija je v enem dnevu ostala brez obeh predstavnikov v Ligi Evropa. Olimpija je na dokaj nesrečen način prejela dva zadetka že v Turčiji, danes pa se je vse skupaj nadaljevalo tudi v sicer zelo polnih Stožicah, kjer je Yeni Malatyaspor slavil z 1:0 in na koncu napredoval s skupnim rezultatom 3:2.

Vse skupaj se je začelo v 16. minuti, ko je moral igro zaradi poškodbe zapustiti Asmir Suljič. V zelo nervoznem in dokaj grobem prvem polčasu je glavni sodnik iz Slovaške pokazal kar sedem rumenih kartonov od tega je na žalost dva prejel Endri Čekiči in moral posledično z igrišča v 38. minuti. Sicer v prvem polčasu dokaj izenačen nogomet, jasno vse do izključitve. Turki so zelo hitro v nadaljevanju sicer zatresli Olimpijino mrežo, a sodnik zaradi prekrška v napadu zadetka ni priznal.

V drugem polčasu je turška ekipa nadaljevala s prevlado na igrišču in iskala prepotreben zadetek. Najlepšo priložnost je v 58. minuti zapravil Bifouma, ki je po protinapadu zatresel vratnico. Priložnost z igralcem manj so imeli tudi Ljubljančani in sicer v 67. minuti, ko je strel Vukušiču odlično ubranil Fabien. Za žalost v Stožicah je poskrbel Adis Jahovič, ki je po predložku z desne žogo z glavo potisnil za hrbet Vidmarja.

Olimpija v zaključku tekme do pravih priložnosti z igralcem manj ni več prišla in ostalo je pri zmagi Turkov z 1:0.