Besede trenerja Maribora padle na plodna tla

Evropa 18. Avg 202222:53 > 19. Avg 2022 7:09 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Novi trener Maribora Damir Krznar je bil po svojem debiju na vijolični klopi zadovoljen predvsem z igro v obrambi, manj pa z napadom, a po 0:0 na prvi tekmi so slovenski prvaki še vedno povsem resno v igri za nastop v skupinskem delu Konferenčne lige.

Mariborčani so po seriji porazov med tednom zamenjali trenerja. Radovana Karanovića je nadomestil Hrvat Damir Krznar, ki je na svojem debiju na klopi Maribora remiziral z romunskim Clujem. Na prvi tekmi sklepnega dela kvalifikacij Konferenčne lige v Ljudskem vrtu nismo videli zadetkov (0:0).

“Visoka obramba je danes delovala zelo dobro, so pa še velike rezerve v napadu. Čaka nas še veliko dela. Take tekme odločijo malenkosti, imeli smo veliko priložnost prek Božića, škoda ker ni zadel, a nimaš kaj, igra se na dve tekmi. Prvi polčas je 0:0, še vedno smo povsem v igri za napredovanje in to je najpomembnejše,” je po tekmi dejal hrvaški strokovnjak.

Mariborčani, ki so imeli na preteklih tekmah veliko težav ob prekinitvah nasprotne ekipe, so proti Cluju v tem elementu delovali veliko bolje. Naredili niso nobene napake. “Prekinitve so stvar volje. Prekinitve so za pogumne, za prave moške. Rekel sem jim, danes mi pokažite, da ste moški, stepite se, jaz bom dogovarjal,” je še povedal Krznar, ki se je z mislimi že preselil na štajerski derbi v Prvi Ligi Telemach proti Celju.

Uskoković verjame v uspeh

Po tekmi je spregovoril tudi Luka Uskoković, ki je morda odigral najboljšo tekmo v dresu Maribora do zdaj. “Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo, tako sebe kot celotne ekipe. Tako moramo le nadaljevati in mislim, da bomo v Romuniji prišli do pozitivnega rezultata,” je ponosno dejal 26-letni steber mariborske obrambe.

Pred kamere je stopil tudi predstavnik Cluja. In sicer Lovro Cvek, ki je pred leti nosil dres Celja, Aluminija in Zavrča. Priznal je, da se je bilo na slovenske prvake zelo težko pripraviti, saj so menjali trenerja. “Veš, da bodo nekaj spremenili, a ne veš kaj, poskušali smo ugotoviti kaj in mislim, da nam je kar uspelo. Prišli smo do dobrega rezultata. Rezultat je pozitiven, zato smo lahko zadovoljni.”

Najlepši priložnosti Maribora proti Cluju:

Povratna tekma v Romuniji bo prihodnji četrtek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!