Mourinho zaradi glasnih kritik pod drobnogledom Uefe (VIDEO)

Evropa 2. Jun 202316:50 0 komentarjev
Jose Mourinho
Foto: Profimedia

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je sprožila preiskavo ostrih besed trenerja Rome Joseja Mourinha glede sojenja Anthonyja Taylorja po finalni tekmi evropske lige, ki jo je 31. maja v Budimpešti dobila Sevilla po enajstmetrovkah, je sporočila Uefa.

Mourinho je dejal, da je njegova ekipa nezasluženo izgubila in glavnega sodnika Taylorja obtožil, da je vplival na razplet tekme, je objavila televizijska mreža Sky Italia.

Taylor je med tekmo pokazal rumeni karton Mourinhu, ob tem pa še 13 igralcem, med njimi sedmim Rome, ob tem pa je v 80. minuti po roki Fernanda pozabil pokazati na belo točko v prdi Rome.

Dan po tekmi so se na družbenih omrežjih pojavili še video posnetki, na katerih na parkirišču pri stadionu Mourinho Taylorju in drugim sodnikom tekme kaže neprimerne geste, slišati je tudi besedo “prekleta sramota”, v italijanščini pa so bile izrečene besede se bolj sočne.

Odločilno enajstmetrovko je zadel Gonzalo Montiel. To je bil njegov drugi kazenski strel na tekmi, prvega je ubranil Rui Patricio, a je moral ponovno med vratnici, ker so sodniki dosodili, da je predčasno zapustil črto na golu. Andaluzijci so s sedmim naslovom potrdili naziv kraljev tega tekmovanja.