Mourinho čakal angleškega sodnika: Prekleta sramota, čestitke, res si sramota

Evropa 1. Jun 20237:47 0 komentarjev
Jose Mourinho
Jose Mourinho je takoj po podelitvi snel srebrno medaljo in jo podaril Rominemu navijaču. Foto: Profimedia

Trener Rome Jose Mourinho je bil po porazu v finalu lige Europa v Budimpešti kritičen do sojenja. Portugalec je bil ponosen na svojo ekipo, a izredno nezadovoljen s sodnikom Martinom Taylorjem.

Nogometaši Seville ostajajo kralji evropske lige. Osvojili so jo še sedmič in so daleč najuspešnejši v tem tekmovanju, v finalu v Budimpešti so tokrat po enajstmetrovkah premagali Romo. Po rednem delu se je tekma končala z izidom 1:1, nato pa so z bele ekipe Španci zadeli štirikrat, Italijani pa le enkrat.

“Nocoj smo ‘umrli’ zaradi mentalne in fizične utrujenosti, o toliko različnih stvareh je treba govoriti. Brez pokala v rokah smo mrtvo utrujeni, a tudi ponosni,” je takoj po porazu za Sky Sport dejal trener rimske Rome Jose Mourihno.

“Lahko izgubiš tekmo, nikoli pa svojega profesionalizma. Zmagal sem pet finalov in tega izgubil, a še nikoli nisem bil bolj ponosen kot nocoj. Fantje so dali vse,” je pokal od ponosa 60-letni Portugalec.

Razočarani nad sojenjem: Preveč rumenih kartonov, enajstmetrovka …

Povsem drugače je bilo, ko je beseda nanesla na sojenje in glavnega delivca pravil na Puškaš Areni Martinu Tayloryju.

“Resnica je, da smo vsi zelo žalostni, lahko jokamo ali ne, taka je resnica. Domov bomo prišli mrtvi od utrujenosti, a tudi zaradi nocojšnjega nepoštenega sojenja,” je začel svojo kritiko na sojenje.

Jose Mourinho
Foto: Profimedia

“Super tekma, odličen finale, intenziven, naporen, živahen, a sodnik je bil videti kot Španec. Preveč rumenih kartonov za nas, Lamela pa bi moral dobiti dva, na koncu je streljal enajstmetrovko,” je bolelo Mourinha.

Roka Fernanda?

V 80. minuti je Taylor spregledal tudi enajstmetrovko v pri Rome. Po predložku Nemanja Matića je z roko igral Fernando, a angleški sodnik ni pokazal na belo točko. Posredoval ni niti VAR.

Mourinho v slogu Drogbaja rohnel v garaži

Mourinho se je po novinarski konferenci Taylorja čakal tudi v garaži pred odhodom v domovino in v slogu Didierja Drogbaja iz leta 2009, ko je Chelsea na sporen način izpadel proti Barceloni, rohnel ter si želel soočenja z angleškim sodnikom.

Mourinho je v garaži čakal Taylorja:

“Prekleta sramota, čestitke, res si sramota,” je ponavljal portugalski strokovnjak in nervozno hodil gor in dol. Medtem je tudi v italijanščini natrosil številne kletvice, do soočenja s sodnikom pa ni prišlo.

Ostaja? Za zdaj kaže tako

Mourinha so po koncu spraševali tudi o njegovi prihodnosti na klopi Romi, saj se ga povezuje s številnimi klubi. Sam je potrdil, da se je pred meseci pogovarjal s Portugalsko nogometno zvezo, od takrat naprej pa ne več z nikomur. Imam še pogodbo, zato lahko objektivno rečem, da ostajam v Rimu.”