Sarri ostro obsodil nedopustno vedenje navijačev Feyenoorda

Evropa 4. Nov 202214:51
Foto: guliverimage

Trener Lazia Maurizio Sarri se je po tekmi svojega moštva proti Feyenoordu, ki so jo Nizozemci dobili z 1:0 in napredovali v izločilne boje Lige Evropa, pritoževal nad početjem domačih navijačev, ki naj bi na klop Lazia metali kozarce z urinom.

Maurizio Sarri je bil po včerajšnji tekmi v Rotterdamu besen. Ne le, da je njegova ekipa izgubila in končala kot tretja (nadaljevala bo v konferenčni ligi), zagodli so jim tudi domači navijači. “Na nas so metali kozarce z urinom,” je besnel selektor Rimljanov. “Povsod so bile vrečke z urinom, od tribun za našo klopjo do same klopi. Mislim, da mi ni treba poudariti, da je to nedopustno”.

Lazio je za napredovanje potreboval točko, a zadetek Santiaga Gimeneza je Feyenoordu prinesel zmago in napredovanje.

Navijači na stadionu De Kuip so težave povzročali tudi pred tekmo. Zaradi pirotehničnih sredstev, ki so jih pritihotapili na tribune, se je tekma začela z zamudo.

Sarri ni bil zadovoljen tudi s sojenjem: “Eden izmed igralcev je storil sedem, osem prekrškov, pa ni dobil kartona. Na koncu smo bili kaznovani le mi. Tudi pred zadetkom sta bila storjena dva prekrška. A VAR ni posredoval.”

Zanimivost skupine F je predvsem ta, da so vse štiri ekipe skupinski del končale s po osmimi točkami. Feyenoord je zaradi najboljše gol razlike in največ doseženih zadetkov končal kot prvi, napredoval je tudi Midtjylland. Lazio odhaja v evropsko konferenčno ligo, Sturm iz Gradca pa se poslavlja od Evrope.

Komentari

Vaš komentar