Šimundža brez komentarja, a vsi vemo, kaj si misli

Evropa 4. Nov 202210:07
Foto: Guliverimage

Ludogorec Anteja Šimundže je na zadnji tekmi skupinskega dela Lige Evropa v Rimu izgubil proti Romi (3:1). Bolgarski prvak bo tako boje nadaljeval v konferenčni ligi.

Slovenski trener je imel po obračunu veliko komentarjev, ki pa jih je raje zadržal zase. Povedal je le: “Igrali smo proti odličnemu nasprotniku v izjemni atmosferi. A zaslužili smo si več. Sojenja ne bom komentiral.”

S tem je Šimundža namigoval predvsem na dve enajstmetrovki, ki jih je uspešno izvedel Lorenzo Pellegrini, ter na razveljavljen zadetek Brazilca Nonata v 77. minuti, ki bi tekmo poravnal na 2:2. Namesto tega je Nicolo Zaniolo v 85. minuti postavil končni rezultat 3:1, Ludogorec pa je v 90. minuti ostal še z igralcem manj.

Razveljavljen zadetek Ludogorca:

51-letnik je po obračunu v Rimu deloval zelo razočaran, vseeno pa se zaveda uspeha Ludogorca: “V skupini z Betisom, Romo in HJK-jem smo dosegli 7 točk. Želeli smo nadaljevati v Ligi Evropa, a vseeno moramo biti ponosni na naše predstave, tudi na današnjo.”

Ante Šimundža bo tako znova vodil svojo ekipo v konferenčni ligi. Lani je tja popeljal Muro in v Ljudskem vrtu poskrbel za veliko presenečenje: z 2:1 je padel londonski Tottenham. Mura je vseeno končala na zadnjem mestu v svoji skupini.

Komentari

Vaš komentar