Šimundža: Tokrat moramo izkoristiti vse priložnosti

Evropa 24. Avg 202111:07 > 12:08
FOTO: Jure Banfi.

Muro v četrtek čaka povratna tekma play-offa za evropsko ligo z graškim Sturmom. Avstrijci so v Murski Soboti slavili s 3:1, Ante Šimundža pa s svojimi varovanci ne meče puške v koruzo in kuje načrt, kako priti do popolnega preobrata.

Črno-beli so na prvi tekmi hitro povedli s krasnim zadetkom Žige Škofleka, a je Sturm hitro izničil zaostanek, v drugem polčasu pa izkoristil dve napaki v obrambi Mure in si priigral lepo prednost. V zadnji četrtini prve tekme je Mura uspešno pritisnila proti vratom Sturma, a navkljub lepemu številu priložnosti ostala brez gola za priključek.

V končnici prve tekme je igro Mure zelo poživil Amadej Maroša, ki pa ni uspel premagati vratarja Jörga Siebenhandla.

Pred povratno tekmo skrivnosti ni. Sturm se je sicer prvič v tej sezoni znašel v ritmu igranja dveh tekem na teden, prav zaradi tega razloga je trener Christian Ilzer pretekli konec tedna tudi prvič pošteno premešal začetno enajsterico. Ante Šimundža vseeno ne pričakuje pretiranega eksperimentiranja v zasedbi avstrijskega Bundesligaša.

Amadej Maroša je na prvi tekmi zelo poživil igro, a zapravil dve lepi priložnosti, foto: Uroš Skaza.

“V Grazu moramo doseči vsaj dva gola, da izničimo zaostanek. Gledamo nase, se osredotočamo, kako bi lahko bili čim boljši, čim bolj tekmovalni. Počasi moramo graditi samo tekmo, sama strategija pa se bo določila glede na postavo,” razmišlja Mariborčan na klopi slovenskega državnega prvaka in zanika, da bi zaradi rezultata s prve tekme njegova ekipa lahko zaigrala bolj sproščeno:

“Sam se ne strinjam z razmišljanjem, da v tekmi nimamo kaj izgubiti. Vedno lahko veliko pridobiš ali izgubiš. Morali bomo biti evropsko naravnani, če bomo želeli biti konkurenčni ekipi Sturma.”

VIDEO: Kako pred povratno tekmo s Sturmom razmišlja Ante Šimundža?

Kous: Komaj čakamo na tekmo v Grazu

Igralci Mure so v tej sezoni na evropskih zelenicah dokazali, da se lahko kosajo z močnejšimi ekipami. Ker je skupinski del konferenčne lige že zagotovljen, bo pritiska v četrtek vsekakor manj, tudi slačilnica pa deli mnenje s trenerjem, da je potrebno razmišljati o preboju v evropsko ligo.

“Morali bomo biti zelo kompaktni, agresivni v obrambi, kot smo bili že na prvi tekmi. Gole smo prejeli iz naših napak, ki jih tokrat ne bo smelo biti,” meni Žiga Kous, ki se je v nedeljo s soigralci razveselil prve zmage v novi sezoni Prve lige Telemach.

VIDEO: Žiga Kous o pripravah na povratno tekmo s Sturmom.

Črno-beli bodo v Grazu zagotovo pogrešali Luko Bobičanca, vprašljiva sta tudi vezista Alen Kozar in Nik Lorbek. To pomeni, da bo imel Šimundža ogromno težav pri sestavi zvezne vrste. Na sredini igrišča sicer v tej sezoni navdušuje Tomi Horvat, ki je bil na prvi tekmi najboljši posameznik v dresu črno-belih.

VIDEO: Ante Šimundža o poškodovanih igralcih.

Prvo tekmo so močno zaznamovali gostujoči navijači, ki so na bližnje gostovanje prišli v lepem številu. Privrženci Mure bodo prav tako dobili priložnost za vzpodbujanje svojih ljubljencev, kar veseli vse v klubu. “Navijači so naš 12. igralec, to vedno poudarjamo,” je jasen Ante Šimundža, ki obožuje vročo atmosfero na tribunah.

Muro bo v Grazu podpiralo lepo število navijačev, ki bodo po vsej verjetnosti zbrani v enem sektorju.

Mura bo imela tudi v Grazu podporo navijačev, foto: Uroš Skaza

Tudi povratni obračun, ki je na sporedu v četrtek ob 21. uri, boste lahko pospremili samo na Sportklubu.

Play-off za evropsko ligo:

SK Sturm Graz – NŠ Mura (3:1*) (v četrtek ob 21. uri, prenos na Sportklub 1)

* izid prve tekme

Komentari

Vaš komentar