Zaho: Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja

Liga prvakov 19. Jun 201714:25 > 14:29
SK

Tako Zlatko Zahovič kot Darko Milanič sta zadovoljna z žrebom kvalifikacij za Ligo prvakov, ki je Mariboru namenil najboljšo ekipo Bosne in Hercegovine, Zrinjski.

Zahteven žreb, predstavniki naše nekdanje skupne države imajo vedno v svojih vrstah odlične igralce. Imamo prijetne spomine izpred treh let v vseh pogledih in se veselimo srečanja z našimi športnimi prijatelji. Od leta 2014 je Zrinjski naš prijateljski klub, v klubu so se izkazali z džentlmenskim odnosom in nas lepo sprejeli. Njihovi navijači vedno pripravijo pravo nogometno ozračje, obeta se lepa tekma v Mostarju,” je žreb komentiral športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, ki spoštuje Zrinjski, vendar verjame, da je razlika v kakovosti vendarle na strani slovenskih prvakov: “Spoštujemo nasprotnike, toda igrišče je nekaj drugega. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja.”

Trener Darko Milanič se zaveda, da bi vijoličasti lahko dobili tudi težjega nasprotnika: “V manjši skupini klubov po razporejanju kroglic je bilo kakšno moštvo tudi boljše, jasno pa je, da bi lahko dobili tudi lažje premagljivega nasprotnika. Vemo, kaj nas čaka. Izkušnje iz preteklih let, ko smo že imeli opravka s prvakom Bosne in Hercegovine, bodo dragocene,” je dejal strateg Maribora in izpostavil, da bo druga tekma odigrana v peklu Ljudskega vrta: “Odlično se bomo pripravili, resno vzeli naše obveznosti. Poskušali bomo že v prvi tekmi postaviti pozitivne temelje, potem pa izkoristiti prednost Ljudskega vrta v našo prid in ob energiji s tribun, skupaj z našimi navijači, izločiti Zrinjski.”

%MCEPASTEBIN%