Zahovič se opravičuje za prst na ustih

Liga prvakov 13. Jul 201716:06 > 16:17
NK Maribor

Mariborčani uživajo v zmagi na uvodni tekmi 2. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Zrinjskemu, s katero so si močno olajšali delo pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu. Luka Zahovič se opravičuje za gesto ob prvem zadetku.

Bosanski mediji so obsodili tudi proslavljanje ob zmagovitem zadetku Marcosa Tavaresa v infarktnem zaključku tekme. “Da ne bi kdo napačno razumel, moram omeniti, da je bilo slavje namenjeno moji družini. Nikdar nisem pomislil, da bi naredil kakšno nešportno potezo proti navijačem Zrinjskega, česa takšnega si seveda ne bi dovolil. Žena in štirje otroci so bili nameščeni prav nad tribuno z domačimi navijači. Tekel sem proti njim, da bi skupaj slavili, nikakor pa ne zaradi morebitnega izzivanja. To bi želel izpostaviti, saj je bilo celotno dogajanje korektno. V Mostarju so nas lepo sprejeli in na takšen način se želimo oddolžiti v Mariboru,” je pojasnil Brazilec.

Tavares je z natančno izvedeno enajstmetrovko na vrhu lestvice strelcev v kvalifikacijskih tekmah za evropske pokale prehitel Latvijca Miholapsa. Skupno jih je zabil že 18. “Vesel sem tudi tega podatka. Preden sem vzel žogo, sem se odločil za diagonalni udarec. Bil je pomemben gol, toda zanimal nas je le ekipni uspeh. Najbolj je treba izpostaviti podatek, da smo z igralcem manj, kar je v težkih razmerah vse prej kot lahko, oddelali dobro in si ustvarjali priložnosti. To pomeni, da si v ekipi pomagamo med seboj. Pokazali smo, da smo na pravi poti. Igralci smo tudi med seboj opravili sestanek pred tekmo, izkušenejši smo se pogovarjali z mlajšimi igralci, jim prenesli izkušnje in ponosen sem na odziv ekipe,” pravi legenda Maribora.

https://youtube.com/watch?v=p9Zls2RGrvc

Tavares je končal, začel pa Luka Zahovič, potem ko je Dino Hotić z izjemno podajo začel akcijo za prvi zadetek. “Dino ima ta izjemen občutek za podaje, izšlo se je in upam, da se bo tudi naslednjič. Vesel sem zadetka, igre celotne ekipe. Prva tekma v letu je vedno specifična, a smo jo dobro opravili. Prilagodili smo se na vročino, na vse okoliščine. Zavedamo se naših kvalitet, ki so prišle do izraza. Če ne bi bilo izključitve, sem prepričan, da bi še prej odločili tekmo,” je dejal Zahovič in se dotaknil tudi proslavljanja zadetka s prstom na ustih: “Rad bi se opravičil za potezo po doseženem golu proti domači klopi. Določene izjave njihovega trenerja v zadnjih napovednikih niso bile najbolj primerne. Naš način je drugačen, mi smo pred tekmo spoštljivi in raje govorimo na igrišču, kljub temu pa se ne bi smel tako odzvati. V tistem trenutku, med dramatično, čustveno tekmo, je šlo za adrenalinsko reakcijo in nisem ravnal prav. To je del nogometa, a mi je danes žal in bi rad posredoval opravičilo trenerju Zrinjskega Blažu Sliškoviću, nogometni legendi na prostoru nekdanje skupne države. Veseli pa najpomembnejše spoznanje, da smo pokazali, da smo boljša ekipa in to želimo potrditi tudi na povratni tekmi.”