Valverde: Messi je srečen, samo to je pomembno

Liga prvakov 4. Okt 20183:11 > 3:13
David Ramos, Getty Images Sport

Trener Barcelone Ernesto Valverde je po zmagi svojega moštva v drugem krogu skupinskega dela v Ligi prvakov proti Tottenhamu v Londonu še enkrat potrdil, da njegova ekipa skuša vedno dominirati na igrišču in da je pomembno predvsem to, da so njegovi zvezdniki zadovoljni.

“Tekma je bila zelo intenzivna, celo bolj, kot smo pričakovali. Uspeli smo povesti, a Tottenham je igral s karakterjem, voljo in močjo. Vseeno pa smo dominirali. Dobro smo se gibali na igrišču in žoga je lepo krožila,” je takoj po zmagi na Webleyju dejal trener Barcelne Ernesto Valverde.

“Na začetku drugega polčasa smo imeli kar nekaj priložnosti, a so tudi oni dosegli dva zadetka. Na srečo smo končali s 4:2. Lahko bi si olajšali delo, a v Ligi prvakov je nemogoče ubežati težavam. Mi smo ekipa, ki vedno skuša dominirati in prevzemati iniciativo. Imamo svoj slog igre, ostale ekipe imajo povsem drugačno taktiko.”

Lionel Messi je v tekmi dosegel dva zadetka, ob reprezentančnem premoru pa ne bo zaigral za reprezentanco Argentine in bo ostal v katalonski prestolnici: “Ko Messi ne igra za reprezentanco pomeni, da je bolj spočit za tekme Barcelone. Vemo pa, da želi igrati za Argentino in soigralce. Za Barcelono je najboljša novica ta, da je Messi srečen, ko odide v reprezentanco, to pa je tudi najbolj pomembno. Želimo, da igra dobro in da se počuti dobro kjerkoli pač je. Vem pa, da si želi storiti še veliko stvari za reprezentanco Argentine,” je zaključil Valverde.