Pep: Na Etihadu si želim vzdušja kot na Celtic Parku!

Liga prvakov 29. Sep 201614:56 > 14:59
Michael Regan/Getty Images

Triler na Celtic Parku med domačim Celticom in Manchester Cityjem, ki je postregel s kar šestimi zadetki (3:3), je navdušil nogometno Evropo, ki je spremljala tekme 2. kroga elitne Lige prvakov, zgodilo pa se je sploh prvič, da Pep Guardiola na klopi sinjemodrih ni vknjižil zmago.

Trikrat so Škoti vodili, trikrat so Angleži izenačili. Guardiolo ni navdušila samo igra čete Brendana Rodgersa, pač pa tudi navijači.

Guardiola je po tekmi na tiskovni konferenci jasno povedal, da si podobnega vzdušja želi tudi na tekmah Manchester Citjya na domačem Etihadu. “Vsak klub ima svoj karakter, od Citjya želim tisto, kar City je in predstavlja. Celtic ima bogato zgodovino v evropskih tekmovanjih, City pa jo šele gradi,” je razlagal Katalonec po tekmi.

Pep priznava, da so bili Škoti močni predvsem v zraku. “V prvem polčasu so dobili vse duele za drugo žogo, zato smo imeli ogromno težav, tekme nismo znali nadzorovati, kot jo ponavadi. Evropska tekmovanja so pač posebna, vse ekipe so močne in vdzušje na stadionih je fantastično. To bo za nas dobra lekcija za prihodnost,” je še povedal Pep, ki pa svojih nogometašev poimensko ni želel hvaliti ali kritizirati.