Hamšik: Opravili smo delo in spet ga bomo

Liga prvakov 29. Nov 20181:06 > 1:08
Francesco Pecoraro/Getty Images

Nogometaš italijanskega Napolija Marek Hamšik je dejal, da verjame v napredovanje svojega moštva v izločilne boje Lige prvakov, potem ko je njegovo moštvo na domačem stadionu s 3:1 premagalo Crveno zvezdo v predzadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja.

Varovanci Carla Ancelottija so slavili proti prvakov Srbije s 3:1, prav Marek Hamšik pa je dosegel prvi zadetek za Napoli. Prestala dva zadetka sta bila delo Driesa Mertensa, medtem ko je za Crveno zvezdo v polno zadel Mohamed Ben Nabouhane.

Napoli ima pred zadnjim krogom skupinskega dela, ko bo gostoval na Anfieldu pri Liverpoolu, devet točk, eno več od Paris Saint-Germaina, Liverpool pa je na tretjem mestu s šestimi točkami. 

“Igramo v odlični skupini in moramo se boriti do konca. Liverpool je težak nasprotnik, a smo že pokazali, da jih lahko premagamo. Mislim, da naš čaka spektakularna tekma na Anfieldu,” je dejal Hamšik. 

Hamšik je še dodal, da je vesel, ker je s svojim zadetkom pomagal moštvu do zmage proti Zvezdi: “V 90. minuti, ko so navijači na tribunah začeli slaviti, smo mislili, da smo si zagotovili napredovanje, a ni bilo tako. Opravili smo svoje delo in spet ga bomo tudi na Anfieldu. Moj zadetek je bil le češnjica na vrhu torte. Zamenjal sem položaj in zdaj imam več dela v obrambi, zaradi tega pa dosegam manjše število zadetkov. Delam to, kar od mene zahteva trener, a mi je v zadovoljstvo, ko mi uspe zadeti v polno.”