Stephanie Frappart: Enako sposobne smo kot moški

Liga prvakov 13. Avg 201918:17 > 18:21
Richard Heathcote/Getty Images

Francozinja Stephanie Frappart, ki ji je pripadla čast deliti pravico na tekmi Evropskega superpokala med Liverpoolom in Chelseajem se ne strinja s trditvijo, da je moškim težje soditi kot ženskam.

Stephanie Frappart bo v sredo spisala novo stran v zgodovini nogometa. Postala bo namreč prva ženska sodnica, ki bo delila pravico na finalni tekmi pod okriljem Evropske nogometne zveze. Njeni pomočnici bosta Manuela Nicolosi in Michelle O’Neil.

Vse tri so že delile pravico na velikih tekmah. Nenazadnje tudi na finalni tekmi nedavnega Svetovnega prvenstva za ženske. Toda ni dvoma, da bodo požele veliko pozornosti na finalni tekmi v Carigradu. Na vprašanje ali se morda boji, da bo storila kakšno napako je Frappart dejala, da je čas, da ženske sodnice pokažejo, da so enako dobre kot moški. 

“Moramo dokazati, da smo tako fizično kot tudi tehnično enake kot moški. Ni nas strah, pripravljene smo”, je rekla Frappartova, ki je v mesecu aprilu postala prva ženska sodnica v Ligue 1. Pred dvobojem Liverpoola in Chelseaja pa je tudi dodala, da ni razlik med spoloma:  “Ni razlik glede sojenja. Tako v moškem kot tudi ženskem nogometu so pravila ista.”

Četrti sodnik na tekmi za Superpokal bo domači Cuneyt Cakır, ki je izrazil podporo Stephanie Frappart in njenima pomočnicama. 

“Pogumne so, ne oklevajo, ko se je treba odločiti za morda ne ravno najbolj popularno odločitev v tistem trenutku. Boste videli v sredo”, je dejal Cakir