Gromozanski zaslužek Bayerna v Ligi prvakov

Liga prvakov 12. Dec 201918:49 > 18:58
Lars Baron, Getty Images Sport

Končan je prvi del nove sezone Lige prvakov. Najboljša moštva so se uvrstila v izločilne boje in s tem sorazmerno veliko zaslužila. Bayern iz Münchena pa je na tem področju v tej sezoni letvico postavil izjemno visoko.

Bavarski nogometni velikani so v skupini B prvi del Lige prvakov končali na prvem mestu s šestimi tekmami in šestimi zmagami proti Tottenhamu, Olympiacosu in Crveni zvezdi.

Samo na osnovi rezultatov in zmag so v svojo blagajno pospravili dobrih 16 milijonov evrov, že samo nastopanje v tej sezoni pa jim je prineslo 15 milijonov evrov. K tem izkupičku lahko prištejemo še zgodovinski koeficient, ki znaša 33.240.000 evrov, za nameček pa na kup vržemo še preboj v osmino finala, ki ekipi zagotovi še devet milijonov in pol.

Vse skupaj znaša skoraj 75 milijonov evrov, pa je za Bayernom komaj skupinski del.

Še več, v ta znesek niso všteti prihodi od televizijskih pravic in prodanih vstopnic, z njimi se pričakuje, da bo vsota zasluženega denarja v skupinskem delu narasla na okoli 100 milijonov evrov. 

Liverpool je v prejšnji šampionski sezoni Lige prvakov zaslužil okoli 100 milijonov, Real pa leto prej 88.650.000 evrov.