Brazilec vijugal kot Jure Košir v najboljših časih

Evropa 20. Okt 202111:55 > 11:56 2 komentarja
Vinicius Junior je Šahtarju zabil dva zadetka. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Madridski Real je pred nedeljskim el clasicom navdušil v Ukrajini. S Kar 5:0 je razbil domači Šahtar in prekinil črno serijo negativnih izidov.

Real je po treh tekmah brez zmage – 2 poraza, remi – v 3. krogu lige prvakov razbil Šahtar in pred nedeljskim spopadom proti Barceloni pokazal, da jih zanima le zmaga.

Beli balet je slavil s kar 5:0, trener Carlo Ancelotti pa po tekmi ni znal izbrati najboljšega moža. “Poglejte trojček na sredini, osvojil je vse, a še vedno so povsem predani in lačni igre,” je pred Luko Modrićem, Casemirom in Tonijem Kroosom snel klobuk izkušeni Italijan na klopi Galaktikov. “Lahko jim zaploskaš in kimaš,” je še dodal.

Zdaj mu je še bolj pri srcu

Pozabil ni niti na Karima Benzemaja, ki je spet pokazal, da si brez njega napada Real ne more predstavljati. “V zadnjem času je postal pravi vodja, zdaj mi je še bolj pri srcu,” pravi Ancelotti.

Dva zadetka je dosegel tudi mladi Brazilec Vinicus Junior, še posebej lep je bil drugi za 3:0, ko je vijugal med ukrajinsko kot Jure Košir v najboljših časih, nato pa še mojstrsko zabil in poskrbel za enega najlepših zadetkov v letošnji sezoni lige prvakov.

Izjemen drugi zadetek Juniorja: