Nori prizori z Wande: Savić in Vrsaljko izgubila živce

Evropa 14. Apr 20227:58 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Izjemno velik vložek, ki ga prinaša zaključek četrtfinalnega dvoboja lige prvakov, se je včeraj znova pokazal na tekmi med Atletico Madridom in Manchester Cityjem. Vroče je bilo že ob izteku igralnega časa ob kotni zastavici, burno dogajanje pa se je preselilo tudi v tunel, ki vodi do garderob.

V 89. minuti je ob izidu 0:0 (City je prvo tekmo dobil z 1:0 in bil v prednosti) v protinapad stekel Phil Foden, podrl pa ga je Felipe. Anglež je po sicer opaznem prekršku odreagiral teatralno in se dlje časa valjal po tleh, zaradi česar so nekateri igralci Atletica povsem izgubili živce.

Spet duel Grealish – Savić

Najbolj ’zagrizen’ za čimprejšnje nadaljevanje tekme je bil črnogorski branilec Madridčanov Stefan Savić, ki je skušal Fodna dvigniti s tal, nato pa je ob kotni zastavici nastala velika gneča. V besedni dvoboj se je s Savićem zapletel tudi rezervni igralec Cityja Jack Grealish, ki naj bi soigralca Jana Oblaka zmerjal z besedami: “Ti si pi*ka!” Savić mu ni ostal dolžan in ga je potegnil za lase, podobno kot se je to zgodilo že na prvi tekmi pred tednom dni na Etihadu.

A vroče krvi s tem še ni bilo konec. Besedni dvoboj obeh petelinov se je nadaljeval tudi v tunelu do garderob, kjer so fizični obračun preprečili varnostniki in člani obeh moštev, posredovala je tudi policija. Ni pa bil to edini poskus provokacij. Frustrirani Šime Vrsaljko je proti tekmecem na poti do slačilnice vrgel vratarske rokavice, ki so zadele Kyla Walkerja.

Vrsaljko z rokavicami in pljunkom še razgrel strasti

Angleškemu branilcu je to dvignilo živec, tudi on je želel skupaj s soigralcem Aymericom Laportom pokazati Vrsaljku ’pokazati’ svoje pesti, a je obračun tudi tokrat preprečila varnostna služba. Hrvaški bočni branilec je proti članom angleških prvakov pljunil, rezervni vratar Cityja Scott Carlson pa mu je z gesto pokazal, da se “dobita zunaj”.

Vsekakor obsojanja vredno obnašanje nogometašev obeh moštev, predvsem Atletica, na kar je po tekmi za BT Sport dejal tudi nekdanji igralec Manchester Uniteda Rio Ferdinand: “Neokusno obnašanje Atleticovih nogometašev, moralo bi jih biti sram za njihovo početje med in po tekmi.”

Glede na to, da obstajajo posnetki vsega dogajanja tudi po koncu tekme, gre pričakovati, da se bo s kaznimi vmešala tudi Uefa. V polfinale se je sicer po remiju brez golov na drugi tekmi po zaslugi minimalnega slavja s prvega dvoboja prebil City, Angleže tam čaka obračun madridski Real.