Ronaldo znova piše zgodovino lige prvakov

Liga prvakov 15. Sep. 20218:33
Delite:
Foto: Guliverimage

Čeprav je Manchester United včeraj zvečer v Bernu prejel novo evropsko zaušnico, je Cristiano Ronaldo dosegel nov mejnik lige prvakov. Včerajšnji nastop je bil namreč Portugalčev 177 v ligi prvakov, s čimer je izenačil dosežek legendarnega Ikerja Casillasa. Tudi sicer je bil Ronaldov evropski povratek v majici rdečih vragov poln zanimivih dogodkov.

Iker Casillas (1999–2019) 177 nastopov, Cristiano Ronaldo (2003–) 177 nastopov, Xavi Hernandez (1998–2015) 151 nastopov. Takšna je nova lestvica nogometašev, ki so v najelitnejšem nogometnem tekmovanju na svetu največkrat stopili na zelenice. Kralj strelcev lige prvakov je svoj “drugi evropski debi” v majici Manchester Uniteda začinil še z golom, proti Young Boysem je Ronaldo dosegel že svoj 135 gol med klubsko nogometno elito stare celine.

Se je pa za 36-letnika razburljiv večer začel že pred tekmo, ko je na ogrevanju v glavo nastreljal redarko, ki je zaradi silovitosti udarca potrebovala celo zdravniško pomoč. Kasneje se je nesrečnici oddolžil tako, da ji je poklonil dres, ki ga je nosil 72 minut včerajšnje tekme, pri izidu 1:1 ga je zamenjal Jesse Lingard.

Kljub temu da Ronaldo znova piše nogometno zgodovino, je Bern zapuščal razočaran. Izključitev Aarona Wan Bissake v prvem polčasu so Young Boysi izkoristili v drugem delu, za popoln preobrat in zmago z 2:1 je z zadnjim udarcem tekme poskrbel reprezentant ZDA Jordan Siebatcheu – Pefok.

Komentari

Vaš komentar