“Tale zmaga je za Oleja”

Evropa 24. Nov. 20218:41
Delite:
Michael Carrick je zmago posvetil Oleju Solskjaerju. Foto. Nigel Keene via Guliver

Čeprav je bilo v rdečem delu Manchestra v zadnjih dneh zelo burno zaradi slovesa trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja in iskanjem njegovega naslednika, pa so si rdeči vragi z zmago v Villarrealu že krog pred koncem skupinskega dela lige prvakov zagotovili prvo mesto v skupini F.

Celotno dogajanje na Old Traffordu je zagotovo vzelo nekaj fokusa tudi tamkajšnjim nogometašem. Slovo od norveškega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja in številne govorice o prihodu Pochettina, Zidana, Valverdeja … Zagotovo ne najboljša popotnica za popolno osredotočenost pred tekmo z Villarrealom v okviru lige prvakov.

In to se je v igri rdečih vragov tudi poznalo. Predvsem vratarju Davidu de Gei se lahko zahvalijo, da so se na koncu veselili zmage, saj je ob izidu 0:0 ubranil dve izjemni priložnosti Manuju Triguerosu. Po eno v vsakem polčasu.

Nato pa je na sceno stopil kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Portugalec se je v začetku tedna s čustvenim zapisom poslovil od Solskjaerja, včeraj pa v 78. minuti nadaljeval niz tekem z golom v letošnji sezoni lige prvakov. Zadel je še na peti tekmi od petih, pri tem je dosegel šest golov.

Gol Ronalda iz 78. minute:

Delo je v 90. minuti dokončal Jadon Sancho, United pa si je tudi po zaslugi remija med Young Boys in Atalanto kljub vsem težavam v zadnjem času že krog pred koncem zagotovil prvo mesto v skupini F.

Gol Sancha iz 90. minute:

“Zadnjih nekaj dni ni bilo enostavnih za nikogar v klubu. Ta rezultat je za Oleja. Imeli smo jasno nalogo in vesel sem, da smo jo uspešno opravili. Zadnje čase nismo bili v dobri formi, niti individualno niti moštveno, zato smo morali pokazati veliko karakterja in borbe,” je dejal Michael Carrick. Nekdanji Solskjaerjev pomočnik bo v naslednjih dneh verjetno dobil svojega naslednika.

Komentari

Vaš komentar