Uefa ostro kaznovala klub slovenskega reprezentanta

Liga prvakov 6. Avg 202210:15 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ostro kaznovala turškega nogometnega velikana Fenrbahče, potem ko so na tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti kijevskemu Dinamu, njegovi navijači skandirali ime ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Fenerbahče, za katerega uspešno nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, je bil zaradi metanja predmetov na igrišče in provokativnih sporočil žaljive narave kaznovan s 50.000 evri, prav tako pa na svojem naslednjem evropskem obračunu ne bo smel igrati pred polnim stadionom, saj je Uefa odredila zaprtje dela tribune, ki sprejme 5000 obiskovalcev.

Turški velikan si je kazen prislužil v tretjem krogu kvalifikacij proti kijevskemu Dinamu, ko so njegovi navijači po prejetem golu začeli vzklikati ime ruskega predsednika Vladimirja Putina. Povod za to naj bi bilo prav ravnanje strelca zadetka Vitalija Bujalskega, ki je gol proslavil z imitiranjem orla, ki velja za simbol Fenerbahčejevega velikega mestnega tekmeca Bešiktaša.

“Nisem pričakoval takšnih vzklikov. Škoda,” je tedaj incident komentiral trener Dinama Mircea Lucescu. Nekdanji selektor turške reprezentance, je kasneje zaradi tega zavrnil tudi udeležbo na tiskovni konferenci, oglasil pa se je tudi ukrajinski veleposlanik Vasil Bodnar in dejal, da ga je incident “razžalostil”.