‘V Realu, Barci in Juventusu menijo, da je zemlja ploščata’

La liga 25. Apr 202111:23 > 11:37 0 komentarjev
Aleksander Čeferin. FOTO: Guliverimage

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), Aleksander Čeferin, je proti trojici "upornikov" sprožil nove strupene puščice.

Čeferin je dejal, da bo 12 klubov, ki so nameravali ustanoviti evropsko Superligo, zagotovo kaznovanih, še zmeraj pa ne more dojeti, kako lahko Barcelona, Real in Juventus vztrajajo v svojih prepričanjih, da bo tekmovanje v prihodnje zaživelo.

Perez in vpliv

Pozitivno sem bil presenečen nad reakcijo navijačev, še nikoli nisem bil priča čemu takemu. UEFA je opravila svoj posel, klubi, pod našim okriljem, so odreagirali odlično, navdušen pa sem tudi nad odzivom britanske vlade. Vse na svetu pač ne more biti naprodaj. Ne more nekdo kar priti z vrečo denarja in mu potem rečeš, da se zavoljo teh milijard odrekaš tradiciji, zgodovini in vsemu, kar imaš rad. Nikoli, pač ne gre!” je dejal Čeferin

Predsednik o Agnelliju

Vsak mora biti odgovoren za svoja dejanja in ne moremo se zdaj pa kar obnašati, da se ni nič zgodilo. Ti klubi igrajo na karto žrtve, češ da jih nihče ne mara, a za svoje težave so si sami krivi. Sami so slabo poslovali,” dodaja vodja UEFA.

Dvanajsterico je sortiral v tri različne skupine. “Šest angleških klubov se je najprej opravičilo in izstopilo. Potrebno je kar nekaj požrtega ponosa, da priznaš napako. Potem je tu druga skupina, v katero bi dal kasnejše izstope Milana, Interja in Atletica, potem pa je tu še zadnja skupina, ki očitno misli, da je zemlja ploščate oblike. V njej je vodstvo Reala, Barcelone in Juventusa, ki še vedno misli, da Superliga obstaja. Vsak po svoji vesti, bodo pa posledice,” je s pikrimi besedami za Daily Mail zaključil Slovenec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!