Čeferin: Perez si želi predsednika, ki bo ‘služil’ njemu

Liga prvakov 22. Apr 202112:04 0 komentarjev
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v sredo v oddaji 24 ur zvečer odkrito spregovoril o celotni sagi Evropske superlige, kjer je govoril tudi o možnih sankcijah za 'prestopnike'.

Vroča tema je polfinale lige prvakov, ki je na sporedu prihodnji teden, med štirimi najboljši ekipami pa so trije klubi, ki so bili med ustanovitelji Superlige (Real Madrid, Chelsea in Manchester City).

Prav tekma med Realom in Chelseajem je vprašljiva, saj kraljevi klub še ni uradno izstopil iz tekmovanja. Čeferin je na vprašanje, če bi lahko ta tekma odpadla odgovoril:

Ključno je, da se je sezona že začela, ključno je, da bi televizije uveljavljale odškodninski zahtevek proti nam, če polfinala ne bi odigrali, je povedal Aleksander Čeferin in dodal:

Zato je relativno majhna možnost, da te tekme prihodnji teden ne bi bilo. Bo pa v naprej malce drugače.

Čeferin je odgovoril tudi na kritike predsednika Reala Florentina Pereza, ki je dejal, da na mestu predsednika Uefe ne želi osebnosti, kakšrna je Čeferin.

Pa mi je to še večja spodbuda, da bom ostal,” je dejal Čeferin in odgovoril še na vprašanje, zakaj meni, da si ga Perez ne želi na vrhu Uefe: “Ker si želi predsednika, ki bi ga ubogal, ki bi ga poslušal in ki bi naredil tako, kot on misli. Jaz pa poskušam narediti tako, kot mislim, da je dobro za evropski in svetovni nogomet.