Razočarani Lewandowski: Želel bi si, da je Messi iskren

Bundesliga 7. Dec 202111:15 > 11:216 komentarjev
Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski je na podelitvi za zlato žogo osvojil drugo mesto. Za 33 glasov ga je prehitel Lionel Messi, ki je dvignil še svojo sedmo v karieri.

Lewandowski je v sezoni 2020/21 na 40 tekmah dosegel 48 zadetkov in dodal še devet podaj, z Bayernom pa je osvojil nemško prvenstvo, nemški superpokal, evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo. Tudi v tej sezoni je na 21 tekmah dosegel že 27 zadetkov.

“Žalosten sem,” je Lewandowski priznal v pogovoru za poljski Kanele Sportowym. “Tega ne morem zanikati. Ne morem reči, da sem vesel, žalosten sem, bil sem zelo blizu, tekmoval z Messijem. Spoštujem njegovo igro in vse, kar je osvojil. Konec koncev mi že to, da sem tekmoval z njim, pove, na kako visokem nivoju igram,” je nadaljeval.

Prazne Messijeve besede

Napadalec Bayerna se je še ošvrknil na besede napadalca PSG, ki je po razglasitvi dejal, da si je Lewandowski zaslužil zlato žogo za preteklo leto, ko podelitve zaradi koronavirusa in vseh ukrepov niso podelili.

Messi s sedmo zlato žogo. Foto: AP Photo/Christophe Ena via Guliver

“Vseeno mi je za nagrado za 2020. Želel bi le, da bi bila Messijeva izjava iskrena, ne le prazne besede,” je skomignil Poljak, ki bo v sredo na Allianz Areni z Bayernom v Ligi prvakov gostil Barcelono.

Bayern z vsemi sredstvi nad Barcelono

Čeprav Messija ni več pri Kataloncih, bo nemški stroj tudi zaradi izida v Parizu na podelitvi zlate žoge močno motiviran. Kaj bo lepšega kot pahniti Messijevo ljubljeno Barcelono v ligo Europa. Če Bayern zmaga in Benfica premaga kijevski Dinamo, se bo zgodilo ravno to.

Komentari

Vaš komentar