Messi: Lewandowski, zaslužiš si zlato žogo

Nogomet 30. Nov 202112:16 > 12:21 4 komentarji
Robert Lewandowski se je moral zadovoljiti z nagrado za najboljšega napadalca leta. FOTO: Guliverimages.

Lionel Messi, veliki zmagovalec včerajšnje podelitve zlate žoge v Parizu, se je po tem, ko je sedmič postal najboljši nogometaš leta na svetu, spomnil tudi na največjega osmoljenca med favoriti za najprestižnejšo nogometno nagrado na svetu, Roberta Lewandowskega.

“Ob tem bi rad omenil še Roberta Lewandowskega,” je Lionel Messi malo za tem, ko je v roke dobil še sedmo zlato žogo, omenil tudi zvezdnika Bayerna Münchna, ki je morda največji nogometni osmoljenec pandemije.

“France Football ti mora dati zlato žogo za leto 2020. Vsi vemo, da bi jo moral imeti, a je nisi dobil zaradi pandemije. Morala bi biti pri tebi doma,” je 34-letni Argentinec, ki je s sedmo zlato žogo poskrbel za nov rekord, kot velik športnik popihal na dušo leto mlajšega Poljaka.

O tem, kdo si je bolj zaslužil zlato žogo 2021, seveda ni govoril, je pa spomnil na splet okoliščin, ki je Robertu Lewandowskemu kljub temu, da je v zadnjih dveh letih z Bayernom Münchnom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, vzel zasluženo nagrado.

Letos je brez nje ostal zaradi vsega pet odstotkov manj točk (Messi jih je zbral 613, Lewandowski pa 580), ki jih je v glasovanju prejel od Messija, lani se na seznam nesmrtnih ni vpisal zaradi tega, ker so se pri France Footballu odločili, da razglasitve zaradi pandemije ne bo.

Še tretji Poljak na stopničkah France Footballa

Lewandowski, ki je glasovanje seveda končal na drugem mestu, se je prvič znašel na stopničkah v prestižnem glasovanju France Footballa in postal prvi Poljak po Kazimierzu Deyni in Zbigniewu Bonieku, ki mu je uspelo kaj takega.

Boniek, nekdanji zvezdnik Juventusa, je bil tretji leta 1982, še en odlični nekdanji vezist Deyna pa je bil tretji osem let pred tem kot član varšavske Legie.

Kroos in Cassilas zelo kritična

Ob razglasitvi najboljšega nogometaša leta ne manjka takšnih, ki so prepričani, da bi si Lewandowski zlato žogo zaslužil tudi letos oziroma pravijo, da Messi ni pravšnji zmagovalec.

Toni Kroos. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez

“Messi si nagrade absolutno ne zasluži. Ni dvoma, da je skupaj z Ronaldom najboljši nogometaš desetletja na svetu, a letos bi si nagrado zaslužil kdo drug. Lewandowski, Benzema ali pa Jorginho,” je povedal Nemec v vrstah Reala Toni Kroos.

Precej kritičen pa je bil do rezultatov glasovanja tudi nekdanji dolgoletni vratar Reala Iker Casillas. “Ne morem se strinjati s takšnimi rezultati. Messi je fantastičen nogometaš, ampak gledati moramo, kdo je bil najboljši v tem letu. Ni težko ugotoviti, kdo,” je povedal legendarni Španec in namignil, da bi najboljši moral postati Lewandowski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje