Šimundža po novem porazu ponosen, a tudi jezen

Evropa 21. Okt 202121:56 > 22:05 4 komentarji
FOTO: Uroš Skaza.

"Lahko smo zadovoljni, kaj smo pokazali, a tudi jezni, saj smo izgubili," je po tretjem porazu na tretji tekmi Konferenčne lige povedal Ante Šimundža, trener Mure, ki je v Ljudskem vrtu izgubila z 1:2 proti Rennesu. Trener francoskega prvoligaša Bruno Geneso je bil nad dobro igro slovenskega prvaka presenečen.

“Glede na prikazano proti Rennesu smo lahko ponosni, nismo pa zadovoljni, saj smo spet izgubili. Smo športniki, zato smo jezni. Ne smemo biti zadovoljni. Že pred začetkom tekmovanja sem dejal, da si ne smemo dopustiti tega, da nas bodo trepljali po ramenih, mi pa bomo izgubljali. Želimo biti konkurenčni. Lahko smo ponosni, a nikakor ne zadovoljni,” je po tekmi, iz katere bi lahko Mura s kančkom sreče iztržila tudi več, večkrat ponovil Ante Šimundža.

Mura je po tretjem porazu brez točke in na dnu skupine G, v kateri sta še Tottenham in Vitesse iz Arnhema, ki je danes doma z 1:0 premagal Londončane. Čeprav so slovenski prvaki realne možnosti za napredovanje že izgubili, se na preostalih treh tekmah seveda ne bodo predali.

“Pred vsako tekmo vemo več o nasprotnikih in imamo več izkušenj. To je kapital, ki ga bomo skušali na zadnjih treh tekmah unovčiti,” je še povedal trener črno-belih, ki jih naslednja evropska tekma čaka čez dva tedna, ko bodo gostovali prav pri Rennesu.

FOTO: Uroš Skaza.

O čem je Ante Šimundža po tekmi še govoril?

O tem, kaj manjka Muri, da bi prišla do evropskih točk:

“Na določenih tekmah v tej sezoni smo delali individualne napake, za katere so nas kakovostni nasprotniki kaznovali. Takšnih napak si na taki ravni ne smeš privoščiti. To so stvari, pri katerih lahko z izkušnjami napredujemo. Gremo iz tekme v tekmo, moramo rasti. Glede na to, da smo Rennesu, ki je zelo agresivna in hitra ekipa, danes v tej prvinah konkurirali, bi morali iztržiti več. To je nekaj, na čemer bomo v prihodnosti delali.”

O igri, v kateri je Mura napadala z veliko igralci:

“To pomeni, da lahko tečemo v fazo napada in tam igramo neobremenjeno. Ko je tako, se mora tudi nasprotnik braniti. Nam pa manjka realizacija, da bi prihajali do zadetkov. Tukaj so spet pomembne izkušnje, ki jih moramo na naslednjih tekmah unovčiti. Če imamo hitrost in dinamiko, moramo to izkoriščati. Ne smemo varčevati z močmi. Nasprotnika moramo obremeniti in mu tako vzeti tudi energijo za gradnjo napadov.”

O nemirnosti v Murinih vrstah v prvem polčasu:

“Ni bilo nemirnosti, ampak smo premalokrat zadržali žogo. V drugem polčasu smo to popravili. Napake smo počeli predvsem v zvezni vrsti, a smo z menjavo pozicij to popravili. Zato je bilo prej morda videti, da smo nemirni. Bili smo pod pritiskom.”

O akciji za drugi gol Rennesa, v kateri je nasprotnik obležal na tleh:

“Če bi žogo nabili z igrišča, bi bilo morda drugače, ampak tukaj smo spet pri izkušnjah. Če bi se to zgodilo v 85. minuti, bi bilo drugače. Ne sme pa se nam to dogajati v 40. minuti. Bi se pa lahko akcija, če bi zadeli mi, morda lahko razpletla drugače in bi zdaj govorili, da smo ravnali pravilno. Zdaj je tako, kot je. Lahko pa bi bilo tudi drugače.”

O tem, da je bila Mura obakrat po prejetih golih hitro nevarna:

“To je kakovost. Navdih in potrdilo, da igramo en za drugega. Zelo pomembno je, da smo imeli tako po prvem golu kot po drugem prejetem golu, ki smo ga dobili tik pred koncem polčasa, priložnosti. Potem smo jih imeli v drugem delu igre še več. To kaže na dejstvo, da v napadu ne hranimo moči. Imamo kakovost. Če je ne bi imeli, se to ne bi dogajalo. Imamo jo, zakaj je ne bi izkoristili?”

O primerjavi Rennesa, Tottenhama in Vitesseja:

“Res je, da smo igrali proti vsem trem, ampak ne razmišljamo o nasprotnikih, pač pa predvsem o tem, kako čim več iztržiti v tej skupini. Osredotočeni smo zgolj na nas. Želimo iztržiti čim več in kot ekipa poskusiti biti čim boljši.”

Trenerja Rennesa je Mura presenetila

“Na slovensko ekipo se nismo dovolj dobro pripravili. Kakovostno je Mura odigrala predvsem, ko je imela žogo v svoji posesti. Mislili smo, da bo drugače. Nasprotnik nam je povzročal kar nekaj težav s hitro tranzicijo,” je po tekmi povedal trener Rennesa Bruno Geneso.

Bruno Geneso. FOTO: Uroš Skaza.

“Mura me je zelo presenetila. Z njo smo imeli precej težav. Domači nogometaši so prikazali veliko. Na povratni tekmi nam ne bo lahko,” je še dejal nekdanji trener Lyona.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje