Zgrožena žena zvezdnika Liverpoola: Pariz je bil nočna mora

Evropa 30. Maj 202216:30 > 16:40 0 komentarjev
Julia Vigas. FOTO: Guliverimages.

Dogajanje pred, med in po sobotnem finalu nogometne lige prvakov v Parizu še vedno buri duhove. Na Instagramu se je z zapisom o dogajanju na stadionu Stade de France zdaj oglasila še žena zvezdnika Liverpoola Thiaga Alcantare, Julia Vigas.

“Sicer nerada komentiram takšne zadeve, a tokrat moram. Finale v Parizu je bil nočna mora, ne gre se za nogomet, ampak precej pomembnejše stvari. Nenehno so nam grozile tolpe in roparji, ki so nas napadali in na stadion vstopili brez vstopnicami. Policija je posredovala s solzivcem med družinami in navijači, nekateri med njimi so bili pretepeni. Vsi so bili nedolžni. Zaradi tega smo morali stadion zapustiti v spremstvu lastnih varnostnikov. Nekaj je treba ukreniti, da se kaj takega ne bi več ponovilo. Lahko bi se končalo veliko slabše,” je na Instagramu zapisala Julia Vigas.

Oglasil se je tudi izvršni direktor Liverpoola Billy Hogan in zahteval natančno preiskavo. “To, kar se je dogajalo, je povsem nesprejemljivo. O tem smo se pogovarjali tudi s predstavniki Uefe, od katerih zahtevamo, da opravijo veliko, neodvisno preiskavo in ugotovijo, kaj se je dogajalo,” je povedal.

“Nujno moramo ugotoviti, kaj se je zgodilo, da so bila ogrožena življenja navijačev. Iz tega se moramo kaj naučiti in poskrbeti, da se kaj takega nikoli več ne bi ponovilo,” je še dejal eden od vodilnih mož v finalu poraženega Liverpoola.