Fantasy priročnik: Ugodnejše rešitve za vsak proračun

Nogomet 29. Jul 202211:16 > 11:19 0 komentarjev

Za nami sta prva dva kroga nove sezone v Prvi ligi Telemach in Fantasy managerji smo že dobili nekaj informacij o tem, kdo so aduti, na katere velja staviti v naslednjih tednih. Za vas smo pripravili seznam proračunsko ugodnejših rešitev, ki pa bi lahko dodobra povečale vašo zbirko točk v prihajajočih krogih.

Kaj je Fantasy? Zakaj je tako zabaven? Kako sestavim ekipo?

Vratar

Emil Velić (Radomlje, 4.5)

Emil Velić, Uroš Likar in Jan Koprivec so proračunsko najugodnejši prvi vratarji svojih ekip. Radomlje tudi v letošnji sezoni dokazujejo, da bodo še kako resen kandidat za zgornji del lestvice, Velić pa je na prvi tekmi proti Mariboru že ohranil čisto mrežo. Če želite sprostiti nekaj sredstev na položaju vratarja, potem je čuvaj mreže mlinarjev verjetno najboljša izbira.

Branilca

Mark Strajnar (Domžale, 4.0)

Lani Mitja Ilenić, letos Mark Strajnar. V Domžalah Fantasy managerji v zadnjem obdobju najdemo zares ugodne rešitve na položaju branilcev. Mladeniči rumene družine pa so, kar je zagotovo dodana vrednost, zelo aktivni tudi v napadu. 18-letnik se je v zadnjem krogu podpisal pod zadetek in asistenco proti Muri, v naslednjih dveh krogih pa varovance Simona Rožmana čakata tekmi s sežanskim Taborom in Bravom, kar morda pomeni, da bodo Domžalčani prvič v sezoni ohranili tudi t. i. “čisto mrežo”.

Ne pozabite, letos se v Fantasyju borite za zares privlačne nagrade. Osvojite lahko pametni televizor v vrednosti 2.000 evrov, potegujete pa se tudi za potovanje v Barcelono in ogled nogometnega spektakla. Vse nagrade preverite tukaj.

Matija Burin (Bravo, 5.0)

Ker so se v spodnji Šiški lani ponašali z najboljšo obrambo lige, so cene branilcev Brava v Fantasyju letos precej zasoljene. Matija Burin je najugodnejša “vstopnica” v obrambo Ljubljančanov. Potem ko lani v zasedbi Dejana Grabića ni dobil prave priložnosti, je v letošnjem pripravljalnem obdobju navdušil do te mere, da je poleg Nemanje Jakšića eden izmed dveh osrednjih stebrov obrambe Šiškarjev.

Vezista

Alen Krajnc (Gorica, 6.0)

Lani je za Rogaško in Gorico v drugi ligi dosegel 13 zadetkov, prvoligaško sezono pa je odprl s krasnim golom proti Bravu. Krajnc bo v tej sezoni ena izmed gonilnih sil napada ekipe iz mesta vrtnic, s svojo nepredvidljivostjo pa bi kaj lahko branilcem “mešal štrene” že danes popoldne, ko v Novi Gorici gostujejo Radomlje.

Pedro Samuel (Olimpija, 7.5)

Nogometaš, s katerim se morda izplača poizkusiti. Krilni napadalec Olimpije za tako nizko ceno je vselej zanimiva izbira. Še posebej zato, ker je na tekmi z Muro zadel, tekmo s Taborom pa začel v začetni postavi. Več kot očitno je precej dražji Aldair (8.5) pri Albertu Rieri povsem potisnjen v ozadje. Pedru Samuelu se tako verjetno obeta precej zajetna minutaža, z nekaterimi potezami pa je že dokazal, da velja nanj v tej sezoni resno računati.

Napadalec

Charles Ikwuemesi (Celje, 7.0)

Kar se tiče napadalcev, je krog kandidatov precej ozek. Roko Baturina (10.5) in Mirlind Daku (9.5) bosta zagotovo zelo popularni Fantasy izbiri, poleg njiju pa je na začetku sezone nase opozoril tudi novinec v majici Celja Charles Chukwubuikem Ikwuemesi. Slednji je bil v prvih dveh krogih alfa in omega celjskega napada, z njim ali brez njega so grofje dve povsem različni ekipi. Pohitite z nakupom, da ujamete trenutek, ko se mu bo tudi strelsko “odprlo”.

Ne pozabite, “prestopni” rok pred tretjim krogom se zaključi danes ob 18.15!