Santos: Ronaldo? Še nihče ni sam dobil tekme

Maddie Meyer, Getty Images

Selektor portugalske reprezentance Fernando Santos pravi, da je Cristiano Ronaldo zelo pomemben igralec, a da je ekipa tista, ki dobiva tekme.

V prvi tekmi skupinskega dela na mundialu v Rusiji je Cristiano Ronaldo dosegel hat-trick, Portugalska pa je v najlepši tekmi prvenstva do zdaj igrala neodločeno proti Španiji s 3:3. Ronaldo je za portugalsko izbrano vrsto zdaj dosegel že 84 zadetkov.

Pred tekmo proti Maroku so novinarji selektorja Portugalske Fernanda Santosa vprašali kdo je bolj pomemben za ekipo: Ronaldo za Portugalsko ali Lionel Messi za Argentino?

“V naslednji tekmi igramo z Marokom in upam, da bo Cristiano spet odigral odlično. Na to smo se privadili, ne samo zaradi zadnje tekme, temveč zaradi tega kar počne celotno kariero. Upam, da bo ekipa skupaj z njim pripravljena. Portugalska je evropski prvak z Ronaldom, ki je kapetan, zato je jasno, da je zelo pomemben za našo reprezentanco, a poudarjam, da nisem nikoli videl enega igralca dobiti nogometno tekmo,” je dejal Santos.

Just Fontaine je na enem mundialu dosegel kar 13 zadetkov, Santosa pa so novinarji vprašali, ali misli, da bo Ronaldo podrl ta rekord: “Mogoče, ne vem. To je mundial, tu so reprezentance in najbolj pomembno za nas je, da spoštujemo ekipo Maroka. Moramo biti osredotočeni in moramo zmagati. To je naš cilj.”

Santos je prepričan, da njegova ekipa ne bo podcenjevala nasprotnika, predvsem zato, ker je Maroko na SP leta 1986 ekipo Portugalske premagal s 3:1. “Večina mojih nogometašev takrat še ni bila rojena, zato je težko govoriti o nečem, kar niso doživeli. Spoštujemo nasprotnike in ostajamo skromni. Maroko ima dobro ekipo, eno najboljših iz Afrike in to z nogometaši, ki v glavnem nastopajo za evropske klube.”

https://twitter.com/TheCristianoFan/status/1009176691762253824