Hrvaška z rezervno zasedbo prek Islandije

Getty Images

Hrvaška je v Rostovu premagala Islandijo z 2:1. Izbranci Zlatka Dalića so osvojili maksimalnih devet točk in se bodo v nedeljo pomerili z Dansko.

V 51. minuti se je Milan Badelj odločil za strel z 22 metrov, žoga je malce spremenila smer in se odbila v prečko. Dve minuti zatem je Josip Pivarić z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, Ragnar Sigurdsson je skušal blokirati podajo in spremenil je let žoge, Badelj pa jo je z volejem spretno od tal poslal v mrežo.

V 55. minuti se je znova izkazal Kalinić po poskusu Sverrirja Ingija Ingasona z glavo, isti igralec pa je le malce zatem po kotu z glavo zadel prečko. V 66. minuti je Gylfi Sigurdsson malce z desne strani z roba kazenskega prostora zgrešil vrata, tako kot Bjarnason v 73. minuti iz bližine.

Četrt ure pred koncem je Dejan Lovren v kazenskem prostoru igral z roko po prdeložku Gylfija Sigurdssona. Najstrožjo kazen je sijajno izvedel Gylfi Sigurdsson, ki je žogo z desno nogo poslal pod prečko. Dalić je v igro poslal Ivana Rakitića, ki je bil najboljši igralec tekme proti Argentini prejšnji četrtek. Pet minut pred koncem je zapretilPerišić, ki je s prostega strela meril malce previsoko, v 89. minuti pa je zgrešil še Andrej Kramarić.

Islandci so nujno potrebovali tri točke, vendar jim je zmanjkalo moči za zaključno ofenzivo. V zadnji minuti je Emil Hallfredsson izgubil žogo na sredini igrišča, Badelj je zaposlil Perišića, ki je stekel v kazenski prostor in z levo nogo postavil končni izid. To je bil njegov tretji zadetek na mundialih, le Davor Šuker s šestimi jih ima več v izbrani vrsti.