Rakitić: Danska ni po naključju neporažena

Clive Brunskill, Getty Images

Hrvaški reprezentant Ivan Rakitić je pred prihajajočo tekmo osmine finala proti Danski dejal, da ga skupaj s svojimi soigralci čaka zelo težak obračun za uvrstitev med najboljših osem.

Hrvaška je opravila z zadnjim treningom, preden se je podala na pot do Nižnega Novgoroda, kjer v nedeljo varovance Zlatka Dalića čaka obračun osmine finala Svetovnega prvenstva proti reprezentanci Danske. 

“Danska je resna reprezentanca, niso po naključju v osmini finala brez poraza. V vsakem trenutku vedo, kako morajo stati na igrišču, kaj storiti. Zdi se, kot da njihovi nogometaši nikoli niso nervozni. Spredaj imajo hitre nogometaše, ki jih je težko redno zaustavljati. Christian Eriksen je eden najboljših nogometašev na svetu, tudi v klubu igra odlično,” je dejal Ivan Rakitić.

“Radi bi videli, da bi že v prvi minuti povedli s 3:0, a to je nemogoče. Spoštujemo Dance, vemo, da so izkušeni in sam poznam številne njihove nogometaše, ki igrajo v velikih klubih. Tekma bo težka, a ne bodo nas presenetili. Naša naloga je, da se dobro postavimo in prevzamemo pobudo. Želimo naprej,” je dejal Rakitić.

V primeru, da Hrvaška slavi, se bodo naši južni sosedje pomerili z zmagovalcem obračuna med Španijo in Rusijo.