Belgija mora zadevati za brezplačne televizorje

Alex Livesey/Getty Images

Belgija se je po zaostanku z 0:2 proti Japonski le uvrstila v četrtfinale Svetovnega prvenstva v Rusiji. Dries Mertens je še pred začetkom tekme novinarjem zaupal prav posebno zgodbo o brezplačnih televizorjih, zaradi katerih zdaj v Belgiji čakajo še na štiri gole svojih nogometnih ljubljencev.

Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Belgijski nogometaš Dries Mertens je še pred začetkom tekme osmine finala proti Japonski dejal, da upa, da bo Belgija napredovala v četrtfinale in še naprej (del želja se mu je uresničil) in da bodo skupaj s soigralci dosegli karseda veliko zadetkov na poti, saj bi v tem primeru njegov prijatelj v domovini dobil brezplačni televizor.

Zgodba ima zanimivo ozadje: eno izmed belgijskih podjetij, ki se ukvarja s prodajo elektrotehnike in zabavne tehnike je svojim kupcem televizorjev obljubila, da bo v primeru, da Belgija na Svetovnem prvenstvu zabije 16 zadetkov, svojim kupcem televizorjev vrnila celotno kupnino. 

Pameten marketinški trik pa kar naenkrat ni več tako čudovit, kot je bil pred začetkom prvenstva, saj bi lahko podjetje utrpelo kar veliko izgubo. Belgija je do zdaj na štirih tekmah dosegla že 12 zadetkov. V borbi za polfinale se bo pomerila proti Braziliji in morebitna zmaga svoje reprezentance bi, začuda,  bila še večji stres za lastnike podjetja