De Bruyne: Imamo vse za naslov prvaka

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Vezni nogometaš belgijske reprezentance Kevin De Bruyne verjame, da je njegova ekipa pripravljena za naskok na sam vrh svetovnega nogometa.

Belgija je v četvrtfinalu Svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji premagala Brazilijo in domov v nemilost poslala enega izmed glavnih favoritov za osvojitev svetovne nogometne krone.

“Vemo, da naši navijači pričakujejo veliko od nas. Imamo edinstveno atmosfero v slačilnici, kvaliteta nogometašev in nova trenerska ekipa pa nam omogočata, da se borimo za najvišja mesta,” je dejal Kevin De Bruyne

Odlični organizator belgijske igre ne želi, da se navijaška evforija pred polfinalno tekmo poleže, a da ekipe ta evforija ne doseže.

Ne želimo preveč govoriti o boju za zmago na prvenstvu, poskušali bomo razmišljati iz tekme v tekmo in se izogniti preveliki evforiji. Naša naloga je, da dobimo vsako tekmo in ustvarimo nekaj velikega,” je še dodal vezist Manchester Cityja. 

Polfinalna tekma med Belgijo in Francijo bo danes ob 20:00 v St. Petersburgu, dan kasneje pa se bosta v Moskvi srečali Hrvaška in Anglija.