Niti bron ne prihaja domov – Belgijci tretji na svetu

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Nogometaši Belgije so na svetovnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Po izpadu v polfinalu proti Franciji, so danes v tolažilni tekmi z 2:0 ugnali Anglijo.

Gola za Belgijo sta dosegla Thomas Meunier in Eden Hazard. “Rdeči vragi” so v tekmo krenili silovito, Angležem niso dovolili priti blizu gola.

Agresivnost se jim je izplačala že v 4. minuti, ko je Nacer Chadli prodrl po levi, na drugi strani kazenskega prostora opazil Meunierja ter ga zaposlil, ta pa je čudovito podajo spremenil v gol. Tudi v nadaljevanju so bili Belgijci konkretnejši, čeprav so imeli Angleži večjo posest žoge.

Priložnosti za povečanje prednosti sta imeli Hazard in Romelu Lukaku, ki je zamudil nekaj lepih priložnosti, potem ko so ga soigralci pridno zaposlili. Drugi polčas v Sankt Peterburgu se je začel z boljšo igro Angležev. V 54. minuti je Jesse Lingard žogo poslal v kazenski prostor, a je Harry Kane nekoliko zamudil.

Sledil je del tekme, v katerem je Anglija napadala, Belgija pa je priložnosti iskala iz protinapadov. Najboljšo priložnost je v 70. minuti izpustil iz rok Eric Dier, ki je prišel iz oči v oči z Thibautom Courtoisom. Sicer ga je obšel, toda žogo je z golove črte odbil Toby Alderweireld.

Belgija je zmagovalca odločila v 82. minuti, ko je bil natančen Eden Hazard, podajo je prispeval Kevin de Bruyne.