Kane želi maščevanje za poraz na SP

Matthias Hangst/Getty Images

Reprezentant angleške nogometne reprezentance Harry Kane pravi, da si skupaj s soigralci želi maščevati Hrvaški za poraz na Svetovnem prvenstvu v Rusiji. Reka bo prizorišče, kjer bodo varovanci Garetha Southgata imeli priložnost v Ligi narodov tudi s prenosom na Sportklubu!

Hrvaška je Anglijo izločila v polfinalu Svetovnega prvenstva v Rusiji, tri mesece kasneje pa se bosta reprezentanci spet srečali v okviru Lige narodov. Na tribunah stadiona na Reki gledalcev ne bo, saj je UEFA hrvaški reprezentanci že pred nekaj leti izrekla kazen zaradi izpadov navijačev, ki so na enem izmed svojih zastav na Poljudu imeli narisano svastiko. Kazen je že tako stara, da je Hrvaška prvi del kazni odslužila oktobra leta 2015 proti Bolgariji, zdaj pa bodo še drugo tekmo odigrali pred praznimi tribunami. 

Od srečanja reprezentanc na Mundialu, sta obe ekipi v Ligi narodov odprli kampanijo s porazom proti Španiji, Harry Kane pa pravi, da bi bilo lepo, da bi se Anglija maščevala za poraz v Rusiji.

“Vsi vemo kaj se je zgodilo letos. Bilo bi se jim lepo maščevati na njihovem igrišču,” je povedal angleški zvezdnik. 

Delo ne bo lahko, saj se selektor Anglije Gareth Southgate sooča z nekaterimi poškodbami v reprezentanci, teh pa je toliko, da je moral na tokratno reprezentančno akcijo vpoklicati tudi nekatere mladince.

“Imel sem priložnost, da treniram z nekaterimi mladimi nogometaši pred SP-jem. Lepo je imeti mlade igralce v ekipi, ki so željni dokazovanja in se borijo za mesto v ekipi. Prepričan sem, da se bodo dobro vklopili,” je dejal Kane.

Hrvaška in Anglija se bosta srečali v petek, 12. oktobra ob 20:45, prenos ponujamo na Sportklubu 1!