SK1 20:45: Na derbiju skupine H Belgijci proti Grkom

Getty Image

Drugi dan marčevskih evropskih kvalifikacij za uvrtitev na svetovno prvenstvo v Rusiji prihodnje poletje bo na sporedu nekaj zelo zanimih tekem. Vroče bo v Bruslju, kjer se bosta udarili reprezentanci Belgije in Grčije. Vodilni Vragi letijo na krilih novega trenerja Roberta Martineza, Grki so drugi.

Getty Image

Belgijci so po lanskem evropskem prvenstvu zamenjali svojega trenerja Marca Wilmotsa, novi selektor, Španec Roberto Martinez, pa je navdušil vodstvo reprezentance in navijače; Vragi igrajo všečen nogomet in vodijo v skupini G z 12 točkami. Na štirih tekmah niso oddali še niti točke, toda tokrat bodo igrali brez prvega zvezdnika Edena Hazarda, ki ima poškodovan gleženj. Ob njegovi odsotnosti bo odgovornost padla na pleča asa Manchester Cityja, Kevina de Bruyna, veliko se pričakuje tudi od Rominega vezista, Radje Nainggolana.

Belgijci so lani doma odpravili BIH s kar 4:0, visoko zmago so slavili tudi proti reprezentancam Cipra, Gibraltarja in Estonije, saj imajo neverjetno gol razliko 21:1. Naloga proti Grkom utegne biti nekoliko zahtevnejša, saj so evropski prvaki iz leta 2004 drugi v skupini s samo dvema točkama manj, dobili so le dva zadetka. Edino tekmo, ki je Grki niso dobili, je bil lanski jesenski remi v Atenah z Bošnjaki (1:1). Dvoboj se bo začel ob 20:45 s prenosom na SK1, medtem ko lahko tekmo BIH in Gibraltarja spremljate od 18:00 dalje na kanalu SK3.

Že ob 18. uri (prenos na SK1) bo Švedska doma gostila Belorusijo, točke pa nujno potrebuje, da bi obdržala stik z drugouvrščeno Nizozemsko v boju za dodatne kvalifikacije. Vodilna Francija, ki beži za tri točke, se namreč zdi pretrd oreh. 

Zanimivo bo tudi v skupini B. Evropski prvaki Portugalci gostijo Madžare in čakajo na spodrsljaj vodilnih Švicarjev, ki tokrat doma gostijo Latvijo (prenos SK5).