Čustveno slovo Fabianskega od poljskega dresa

FIFA Svetovno Prvenstvo 10. Okt 202116:41 0 komentarjev
Lukas Fabianski
Foto: Guliverimage

Lukas Fabianski je v soboto odigral svojo zadnjo tekmo v dresu poljske reprezentance. Slovo je bilo za vratarja izredno čustveno, saj je igrišče zapustil v solzah.

Šestiintridesetletnik je reprezentančno kariero, ki jo je začel leta 2006, zaključil na sobotni tekmi proti San Marinu. To so Poljaki dobili s 5:0, Fabianski pa je svoj 57. in hkrati tudi zadnji nastop sklenil v 57. minuti, ko ga je v vratih zamenjal rojak Radoslaw Majecki. Ob odhodu z igrišča je vratar poljubil poljski grb na dresu in si prislužil špalir tako soigralcev kot tekmecev.

“Tekma je bila izvrstna, a to je bil zame zelo težak dan. Vedel sem, da ne bom imel veliko dela, a sem želel ostati osredotočen in braniti na visoki ravni. Skušal sem ostati močan, vendar je bil trenutek, ko sem zapustil igrišče, vseeno zelo čustven. Nikoli ga ne bom pozabil,” je dejal Fabianski.

Fabianski je konec kariere sicer naznanil že avgusta, v svoji bogati karieri pa je član angleškega West Hama s Poljsko nastopil na petih velikih tekmovanjih, pomembno vlogo pa imel predvsem na evropskem prvenstvu pred petimi leti.