Fifa razveselila Poljsko, Švedi jezni

FIFA Svetovno Prvenstvo 9. Mar 202216:56 0 komentarjev
Foto: Joel Marklund / BILDBYRAN

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je v torek Poljsko tudi uradno uvrstila neposredno v finale kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022, Švedi pa nad odločitvijo niso preveč navdušeni.

#related-news_0

Po izključitvi Rusije iz vseh tekmovanj so Poljaki v polfinalu kvalifikacij za nastop v Katarju ostali brez tekmeca. Čeprav se je pričakovalo, da bo FIFA Rusijo zamenjala z drugo izbrano vrsto, se to ne bo zgodilo. Poljaki so se v finale uvrstili neposredno in že čakajo zmagovalca iz dvoboja med Švedsko in Češko, ki bo na sporedu 24. marca.

Švedi menijo, da odločitev ni pravična

“Naše mnenje je, da bi bilo najbolj športno in pravično, če bi Poljaki dobili novega tekmeca. Zavedamo se, da se je FIFA znašla v težkem položaju, da ji ni lahko, a prav je, da vse ekipe igrajo pod enakimi pogoji,” je v izjavi za javnost dejal generalni sekretar Švedske nogometne zveze Håkan Sjöstrand.

Fifa je Ruse po vojaškem napadu na Ukrajino izločila iz tekmovanja.

Kritičen od odločitve Fife je tudi švedski selektor Janne Andersson: “Odločitev je s športnega vidika povsem zgrešena, a nimamo kaj. Naše misli so pri Češki, naredili bomo vse, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo.”

Kot rečeno, polfinalni nastop kvalifikacij za SP 2022 bo na sporedu 24. marca v Solnu, finale pa bo pet dni kasneje (29. 5.) v poljskem Chorzowu.

Rusija se je pritožila na Cas

Ruska nogometna zveza se je pritožila na Mednarodno športno razsodišče v Švici zaradi sankcij, ki sta jih proti njen zaradi agresije na Ukrajino uvedli Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Evropska nogometna zveza (Uefa).

Rusi zahtevajo takojšnjo vrnitev klubov in reprezentanc v tekmovanja pod okriljem omenjenih zvez, Cas pa sporoča, da bo zadevo preučil in svojo odločitev sporočil v nekaj dneh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!