Koronavirus je močno zarezal v slovensko reprezentanco

FIFA Svetovno Prvenstvo 8. Nov 202114:25 > 14:501 komentar
Matjaž Kek ima ob zadnji reprezentančni akciji v letošnjem letu veliko težav.

Še preden je Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance, začel s pripravami na zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 proti Slovaški in Cipru, je zaradi novega koronavirusa ostal brez dveh reprezentantov, Luke Zahovića in Jona Gorenca Stankovića. Zaradi poškodbe je odpadel tudi Benjamin Šeško. Naknadno so bili vpoklicani Žan Celar, Blaž Vrhovec in Haris Vučkić.

Selektor Matjaž Kek je že prejšnji teden ob predstavitvi seznama nogometašev, na katere bo računal na novembrskih tekmah proti Slovaški v gosteh in Cipru doma, dejal, da bo še enega, 26. nogometaša, vpoklical naknadno in pustil prostor za morebitne zdravstvene težave svojih varovancev.

Dva odpadla zaradi virusa, Šeško zaradi poškodbe

Verjetno si Kek ni mislil, da mu bo konec tedna, ki je za nami, povzročil toliko težav. Luka Zahović, ki je na Poljskem v dresu Pogona Szczecina v zadnjem mesecu našel strelsko formo in bil izbran tudi za najboljšega igralca meseca v svojem klubu, se je namreč okužil z novim koronavirusom, tako da na nedeljski prvenstveni tekmi proti Rakowu ni nastopil, seveda pa ga ne bo niti na reprezentančni akciji, ki je pred nami.

Benjamin Šeško je obnovil poškodbo mišice. FOTO: Guliverimages.

Z novim koronavirusom je povezana tudi odsotnost Jona Gorenca Stankovića, ki je brez reprezentance ostal zaradi izbruha okužb pri Sturmu.

Gradčani, med katerimi naj bi se okužilo osem nogometašev (ni znano, ali je med njimi tudi slovenski reprezentant), so zaradi tega tudi prestavili prvenstveno tekmo proti Altachu, ki bi jo morali odigrati v nedeljo. Prestavljena je bila na decembrski termin.

Iz Avstrije prihaja še ena slaba novica. Težave z zdravjem ima namreč tudi mladi napadalec Benjamin Šeško, ki se je po poškodbi mišice prejšnji teden vrnil na tekmi Lige prvakov proti Wolfsburgu, a na njej spet začutil bolečine v mišici, tako da pretekli konec tedna za RB Salzburg ni igral. Tudi on je odpadel.

Trije vpoklicani naknadno

Selektor Kek je bil seveda primoran v nove poteze in nove vpoklice, tako da se je sploh prvič članski reprezentanci priključili napadalec Lugana Žan Celar, ki v tej sezoni dobro igra v prvi švicarski ligi, vezist Maribora Blaž Vrhovec in povratnik v izbrano vrsto, najboljši strelec Slovenije v letu 2020, Haris Vučkić iz Rijeke.

22-letni Žan Celar je dočakal prvi vpoklic v člansko reprezentanco. FOTO: Guliverimages.

Slovenija za tretje mesto, derbi za vrh skupine v Splitu

Slovenija sicer nima več možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. V skupini H je rezultatsko zanimiv le še razplet na vrhu, za prvo mesto se potegujeta vodilna Rusija z 19 točkami in Hrvaška, ki ima dve manj.

Odločitev bo verjetno padla v nedeljo na zadnji, medsebojni tekmi teh dveh reprezentant, ki bo na splitskem Poljudu. Omeniti velja, da je bila tekma ekspresno razprodana, tako da si bo odločilno tekmo v boju za prvo mesto, ki prinaša neposredno pot na mundial, ogledalo kar 34 tisoč ljudi.

Slovaška in Slovenija, ki sta se na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani razšli z remijem 1:1, sta z desetimi točkami skupaj na tretjem mestu, medtem ko je Ciper, ki je marca letos Slovenijo v Nikoziji premagal z 1:0, s petimi točkami skupaj z Malto pri dnu.

Komentari

Vaš komentar