Za evropski naslov Rusi in Portugalci

Nogomet 4. Feb 202222:40 > 22:41
Foto: Guliverimages

Na evropskem prvenstvu v futsalu sta znana finalista. V nedeljo se bosta za naslov borili Rusija in Portugalska, Rusi so bili v polfinalu s 3:2 boljši od Ukrajine, Portugalci pa po preobratu z istim izidom od Španije. Obe tekmi sta imeli dramatično končnico.

V prvem polfinalu Rusi so povedli že v drugi minuti, ko je bil natančen Anton Sokolov. Na 2:0 je v 15. minuti povišal Andrej Afanasjev, slabo minuto pozneje je Jevgen Sirji zaostanek znižal. Artem Nijazev je v 31. minuti dosegel tretji gol za Rusijo, nekaj upanja Ukrajini je v 35. minuti dal gol Danila Abakšina.

Zaključek je bil dramatičen, Ukrajinci, ki so igrali v prvem polfinalu po 17 letih, so zaigrali brez vratarja, imeli kar nekaj priložnosti, dobro minuto pred koncem pa tudi zapravili najstrožjo kazen, vratar Dimitrij Putilov je ubranil strel Petra Šoturme.

Za Rusijo je to že sedmi finale na evropskih prvenstvih, zmagovalci pa so bili le leta 1999. V nedeljskem finalu se bodo pomerili z branilko naslova Portugalsko, ki je ob polčasu po golih Raula Gomeza in China že zaostajala, a v drugem delu poskrbela za preobrat in Španijo premagala s 3:2. Bruno Cuelho je zaostanek znižal, junak tekme pa postal Zicky Te, ki je dvakrat zatresel mrežo, drugič minuto in 19 sekund pred koncem.

Zanimivo je, da se je z istim izidom končal dvoboj istih reprezentanc v finalu zadnjega prvenstva leta 2018 v Ljubljani, takrat je zmagovalca odločil podaljšek. V Sloveniji je Portugalska osvojila svoj prvi naslov, drugega bo imela možnost v tretjem finalu.

Španija, ki je doslej igrala na vseh 12 prvenstvih vsaj v polfinalu, devetkrat pa v finalu, bo ostala pri sedmih naslovih.

EP v futsalu, polfinale:

Petek, 4. februar:
Ukrajina – Rusija 2:3 (1:2)
Sirij 16., Abaškin 35.; Sokolov 2., Afanasjev 15., Nijazov 31.

20.00 Portugalska – Španija

Komentari

Vaš komentar