Sanje o četrtfinalu splavale po vodi

Nogomet 28. Jan 202219:00 > 20:31 1 komentar
Igor Osredkar

Slovenska reprezentanca v futsalu je na zadnji tekmi predtekmovanja na evropskem prvenstvu izgubila proti Finski z 2:1 in ostala brez četrtfinalnega nastopa.

Finska, ki prvič nastopa na evropskem prvenstvu, se je dobro branila in Slovencem ni pustila dihati. Kljub temu so slovenski nogometaši prevladovali, a zadetka jim ni uspelo doseči. Prvi polčas se je končal z 0:0, kar je še zadostovalo za napredovanje, saj je Kazahstan premagal Italijo.

A v drugem polčasu so Finci povedli. Osem minut pred koncem je zadel Jyrkiainen. Dve minuti kasneje je bil uspešen še Savolainen. Nekaj upanja je Slovencem prinesel Nejc Hozjan z zadetkom dve minuti pred koncem tekme, a to je bilo premalo za uvrstitev med osem najboljših.

Selektor Tomi Horvat je po tekmi povedal: “Kot ekipa smo se veselili, zato bomo tudi zdaj skupaj prevzeli odgovornost za tole. Finska je v svojem slogu odigrala fantastično tekmo, za kar ji čestitam. Čestitke pa tudi mojim igralcem za odličen turnir. Seveda nam je težko, a življenje gre dalje, pogledali smo si v obraz, smo ekipa. Še enkrat čestitke za cel turnir.”

Slovenija – Finska 1:2 (0:0)

Hozjan 38.; Jyrkiainen 33., Savolainen 35.

Slovenija: Berzelak, Turk, Totošković, Osredkar, Hozjan, Lovrenčič, Kovačič, Vesel, Bukovec, Fetić, Duščak, Čeh, Fideršek, Čujec.

Finska: Savolainen, Autio, Kytölä, Hosio, Alamikkotervo, Koivumäki, Pikkarainen, Jyrkiäinen, Junno, Korsunov, Lintula, Korpela, Pöyliö, Vanha.

#related-news_0

Kazahstan je s 4:1 premagal Italijo in končal na prvem mestu v skupini B. Kot drugouvrščena ekipa gre v četrtfinale Finska.

Današnja tekma je bila peta medsebojna med Slovenijo in Finsko. Slovenija je prvič izgubila. Najvišjo zmago je dosegla leta 2004, ko je bilo 5:1, leta 2016 je zmagala z 1:0, leta 2017 pa s 3:2. Leta 2016 sta se ekipi na eni od tekem razšli z 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje