Gnezda Čerin spet zadel, Panathinaikos izpadel

Nogomet 26. Jan 202320:25
Adam Gnezda Čerin je zabil nov gol za Panathinaikos. FOTO: Guliverimages.

Adam Gnezda Čerin se je še četrtič v sezoni vpisal med strelce pri Panathinaikosu, ki pa se poslavlja od grškega pokala. V četrtfinalu ga je izločil Paok, pri katerem Jasmin Kurtić tudi tokrat ni igral.

Panathinaikos je po porazu z 0:2 na prvi četrtfinalni tekmi grškega pokala tokrat gostil Paok, pri katerem Jasmina Kurtića, ki ima težave s poškodbo, ni bilo niti na klopi, pred domačimi navijači lovil zaostanek. Po golu Adama Gnezde Čerina, ki je odigral vseh 90 minut, že v 18. minuti je bil na dobri poti, a Atenčanom na koncu ni uspelo. Napredovanja se je veselil Paok, ki je v drugem polčasu zadel za 1:1 in postavil končni izid tekme.

Pri Panathinaikosu je bil od prve do zadnje minute na igrišču tudi Andraž Šporar, ki se je v statistiko vpisal z rumenim kartonom, medtem je Benjamin Verbič ni nastopil. Tekmo si je ogledal s klopi za rezervne igralce.

Panathinaikos je v zadnjem času sicer v slabi formi. Po odlični prvi polovici sezone, ko je bil prepričljivo vodilni v grškem prvenstvu, je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah zmagal le dvakrat in ima zdaj na vrhu lestvice le še točko prednosti pred atenskim AEK. Panathinaikos, 20-kratni grški prvak, na naslov prvaka sicer čaka že od leta 2010.

Komentari

Vaš komentar