“Gol, ki bo za vedno vpisan v zgodovino Slovenije” (VIDEO)

Nogomet 19. Jan 202410:18 1 komentar

Robert Koren, nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance, je na začetku letošnjega leta postal športni direktor Mure. 43-letni Korošec je v svoji igralski karieri okusil slast igranja v angleški Premier ligi, podpisal pa se je tudi pod gol za prvo zmago Slovenije na svetovnih prvenstvih.

Gol na mundialu v Južni Afriki proti Alžiriji je tudi njegov zadnji gol v reprezentančni karieri. Za Slovenijo je v osmih letih odigral 61 tekem in petkrat zatresel mrežo nasprotnika, uvrstitev na svetovno prvenstvo pa predstavlja njegov največji uspeh v reprezentančnem dresu. “Sam se redko spominjam stvari za nazaj. Me pa na te dosežke večkrat opomnijo drugi. Tudi družina. Gol proti Alžiriji je za vedno vpisan v zgodovino Slovenije. Na to sem ponosen. Zdaj je Slovenija znova na velikem tekmovanju in upam, da bodo fantje tam znova pisali takšne zgodbe,” o posebnem dosežku izpred 14 let razmišlja Robert Koren.

Generacija, ki je pod taktirko Matjaža Keka spisala tretjo nogometno pravljico, je ostala povezana. Podobno kot Koren so tudi številni njegovi reprezentančni soigralci ostali zapisani nogometu, legendarni uspeh pa vse skupaj povezuje še danes: “Vedno smo vsi veseli drug za drugega. Vedno si čestitamo za svoje dosežke. Vsak hodi svojo pot. Še vedno se občasno vidimo in slišimo. Z nekaterimi smo v kontaktih več kot z drugimi, vedno pa smo veseli, ko se vidimo. Skupaj smo namreč dosegli velik uspeh. Vemo, kaj smo dali skozi.”

Z Robertom Korenom smo spomine na njegovo igralsko kariero obujali v intervjuju, ki ga boste lahko na naši spletni strani prebrali v nedeljo. Osrednja tema pogovora bo Mura, nekdanji kapetan Slovenije pa se bo razgovoril tudi o slovenski reprezentanci in o svoji profesionalni karieri, v kateri je igral tudi v angleški Premier ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje