Krznar uživa v luksuzu, kakršnega v Mariboru ni bil vajen

Nogomet 18. Jan 20247:00 2 komentarja
Damir Krznar ima na razpolago zares kakovostno moštvo. Foto: SK

Nogometaši Celja so zaključili s prvim delom priprav v hrvaški Istri. Zaokrožili so ga z zmago na tekmi proti Osijeku (1:0), po kateri smo se pogovarjali s trenerjem grofov Damirjem Krznarjem.

Vajeni smo, da slovenski klubi skozi zimske priprave igrajo tekme z najmočnejšimi klubi hrvaškega prvenstva. Precej redko pa se zgodi, da takšnega nasprotnika tudi premagajo.

To je v torkovem popoldnevu uspelo Celjanom, ki so po porazu proti Dinamu (0:2) uspeli ugnati Osijek (1:0). Grofje so skozi obračun s četrto ekipo hrvaške lige pokazali zelo spodbuden obraz, s predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Damir Krznar.

“Defenzivno smo stali zelo dobro, danes nismo pretiravali z visokim pritiskom, stali smo v srednji coni in od tu pritiskali na nasprotnika, kar je delovalo zelo solidno. To je nekaj, na čemer lahko gradimo. Želim si, da si v napadu ustvarjamo še več priložnosti, ampak to bomo dodajali v naslednji fazi priprav,” poudarja strateg grofov.

nogomet nk celje damir krznar
Damir Krznar je z začetkom priprav lahko zadovoljen. Foto: Jure Banfi

Celje še zdaleč ni bilo v polni postavi

Obračun z Osijekom so izpustili štirje celjski reprezentanti Mark Zabukovnik, David Zec, Tamar Svetlin in Žan Karničnik. Zaradi lažje poškodbe prsta je srečanje izpustil prišlek iz Olimpije Aljaž Krefl, nekaj težav ima tudi Luka Mačak, precej več pa Luka Bobičanec, ki ima po prvih informacijah težave z meniskusom in mora na dodatne preglede, ki bodo pokazali resnost njegove poškodbe.

Trener ima na voljo pravo bogastvo

V postavi Celja so se predstavili tudi štirje novinci. Prvič je v dresu grofov nastopil Luka Menalo, priložnost so dobili tudi Sunday Adetunji, Rolando Aarons in mladi Nigerijec Ibrahim Beji Muhammad, ki pa bo v nadaljevanju sezone bržkone priključen mladinski zasedbi.

“Vsi novinci kažejo, da bodo prave okrepitve. To so igralci na nivoju, kakršnega želimo. Zavedati se moramo, da Sunday Adetunji ni imel prave minutaže to jesen, enako velja za Luko Menala, Rolando Aarons pa je tako ali tako manjkal daljše obdobje. Te igralce še moramo malce počakati, tudi zaradi njih načrtujemo še eno dodatno pripravljalno tekmo, tako da verjamem, da bodo ti štirje obračuni do konca priprav dovolj, da bodo nared,” je prepričan Krznar.

Hrvaški strateg dodaja.

“Pričakujemo lahko, da bodo v drugem delu sezone še malce nihali, na kar moramo biti pripravljeni. Ekipo bomo sestavili glede na to, kdo je pripravljen in kdo je v formi, na koncu koncev je največje bogastvo za trenerja, ko ima zdravo konkurenco. Naj si izborijo mesto na igrišču, igral bo tisti, ki bo boljši.”

Nova vloga Matica Vrbanca

Ob zgoščeni konkurenci na sredini igrišča ni bilo malo tistih, ki so pričakovali, da se bo od Celja to zimo preselil Matic Vrbanec. A Damir Krznar je očitno nekdanjemu članu Aluminija našel novo mesto v svoji zasedbi. Tekmo z Osijekom je namreč odigral na desni strani obrambe.

“Matic Vrbanec ima svoje mesto v ekipi. Danes smo ga preizkusili na desni strani obrambe, kjer so malce tanki. To je neka naša nova ideja, ki nam bo lahko prišla prav. Bomo videli, glede na to, da je na tem položaju opravil le en trening, sem zadovoljen. Tudi zato so takšne tekme, da brez ‘škode’ preizkusimo nekatere stvari,” zadevo razloži Damir Krznar.

Matic Vrbanec. Foto: Aleš Fevžer

Privilegij trenerja, kakršnega v naši ligi nima nihče

Čeprav smo sredi januarja, so Celjani z zgodnjim sestavljanjem kadra počasi zaključili kadrovsko križanko te zime. Temu pritrjuje tudi glavni trener moštva iz mesta ob Savinji.

“Mislim, da smo sestavili kader in da smo zaključili to poglavje. Upam, da ne bo kakšnih poškodb, zaradi katerih bi morali poiskati dodatne okrepitve. Res sem zadovoljen z opravljenim delom, zdaj pa je na nas, da trdo delamo in nato naredimo selekcijo najboljših enajst oziroma osemnajst,” poudarja Damir Krznar.

nogomet nk celje prva liga telemach damir krznar
Lahko kdo v tej sezoni pokvari načrte Damirja Krznarja? Foto: Uroš Skaza

Medtem ko se torej večina lige še praska po glavi in lista po beležnicah z imeni potencialnih okrepitev, so v Celju, kjer si zaradi zavidljive finančne situacije to lahko privoščijo, svoje na januarski nogometni tržnici že opravili. Ekipa je tako sestavljena še pred pripravami v Turčiji, kar bo Krznarju zagotovo olajšalo delo v nadaljevanju pripravljalnega obdobja.

“Res je, trenerji vedno težimo k temu, da se ekipa sestavi čim prej in da se lahko v miru uigramo. Ta luksuz imamo in verjamem, da bomo v pripravljalnem obdobju storili vse, da bomo na svojem maksimumu že na tekmi z Muro. Upam, da ostanemo zdravi in da bomo v obeh fazah, tako v obrambi kot v napadu, izgledali tako, kot si želimo,” pogovor zaključuje trener vodilne ekipe Prve lige Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje