Groteskna predstava: Vinčič najslabši sodnik v zgodovini?

Evropa 15. Mar 20239:26 1 komentar
Slavko Vinčič; FOTO: Guliverimage

Kljub visoki sinočnji zmagi Manchester Cityja in kar petim golom Erlinga Haalanda, nogometna Evropa danes čeblja o katastrofalnem sojenju slovenskega delivca pravice, Slavka Vinčiča. Britanski tabloidi (Daily Star) so slovenskega sodnika označili celo za najslabšega v zgodovini nogometa.

Vinčič je po mnenju mnogih spodbudil festival golov na Etihadu, ko je Cityju domnevno podaril enajstmetrovko.

V 22. minuti je žoga namreč nemškega branilca Benjamina Henrichsa zadela v roko, realno ga je le oplazila pri strelu z bližine v skoku, pa še to v ud, ki je bil v naravnem položaju. Za Vinčiča je bil to zadosten razlog, da si dosodi strel z bele pike, pa čeprav Rodri (streljal je z glavo) niti prosil ni zanj.

Če bi to navijači Leipziga še nekako “pogoltnili”, pa nemški mediji danes nikakor ne morejo mimo “karate” udarca vratarja Cityja Edersona, ki je grdo zadel Konrada Laimerja in ostal nekaznovan. Ne le, da brazilski čuvaj mreže ni bil izključen, Vinčič je zaradi ugovarjanja rumeni karton pokazal Timu Wernerju.

Na drugi strani je po grdem štartu Jacka Grealisha opozorilo rumene barve “pozabil” v žepu. Tudi drugi gol Haalanda je bil milo rečeno sumljiv, saj bi Vinčič lahko dosodil prekršek Norvežana nad vratarjem Leipziga Janisom Blaswichom, medtem ko je udarec Kevina de Bruynea zadel prečko in se odbil v “naročje” strelcu petih včerajšnjih zadetkov.

Nemci ogorčeni

Nad sojenjem Vinčiča je bil po tekmi zgrožen tudi nekdanji nemški delivec pravice Manuel Gräfe: “Enajstmetrovka za roko po ogledu z VAR. Ničesar več ne razumem! Roka je bila povsem v naravnem položaju, na primerni višini, poleg tega je igralca zadela še od zadaj, minimalno v nadlaht. To je preprosto groteskno!” Tudi legendarni sodnik Wolfgang Stark se z enajstmetrovko ni strinjal, branilec Dortmunda Mats Hummels pa je v studiu dejal: “Pravilo za dosojanje enajstmetrovke je nedorečeno, razvija se v napačno smer, skrenili smo.”

Vinčič si ni kupil simpatij; FOTO: Guliverimage

Nemški mediji so se spomnili Vinčiča še iz predlanske sezone, ko je sodil srečanje Leipziga proti Liverpoolu in članom kluba iz vzhodnega dela države pokazal pet rumenih kartonov. Vprašanje, če bo po takšni predstavi sploh še kdaj “čaral” v izločilnih bojih lige prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje