Guardiola o primerjavi Haalanda z Messijem: Njemu ni enakega

Nogomet 7. Okt 202221:04 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Angleški novinarji so Pepa Guardiolo pred tekmo Cityja s Southampton spet pobarali o primerjavi Lionel Messi - Erling Braut Haaland. Katlaonski strateg je ponudil novo 'kost za glodanje'.

Pep se je med novinarsko konferenco šalil, da naj ga sedma sila vpraša še kaj drugega, kot le o fantastičnem norveškem napadalcu, ki je Otok (in nogometni svet) okužil s ‘Haalandmanio’.

Vsa vprašanja so o Erlingu, kar moji fantje vseeno dobro sprejemajo,” je povedal Guardiola in nadaljeval z odgovorom na vprašanje, kakšna je primerjava med njegovim sedanjim varovancem ter nekdanjim – Lionelom Messijem: “Nihče se ne more primerjati z Leom. Koliko jih je na sceni? Deset ali petnajst, toda nikomur na koncu ne uspe.”

Ali imaš ali pa nimaš

“Erling ima še zmeraj rezerve, mora delati na povezanosti s Kevinom (op.a. De Bruyne), Philom (op.a. Foden), Riyadom (op.a.: Mahrez) in Jackom (op.a. Grealish). Vsi imamo prostor za izboljšanje, on ni nobena izjema, priznam pa, da ima izjemen čut za nogomet, nos za to, kje bo žoga. Tega noben trener ne more naučiti, nemogoče je,” je povedal Guardiola ter za konec dodal: “Hvaležen sem, da je izbral naš klub, lahko smo presrečni, da imamo v naših vrstah take sorte talent.”

Ta teden je strateg Manchester Cityja o primerjavi Messi-Haaland povedal še to, da Haaland za svoje dosežke potrebuje soigralce, medtem ko je Messiju vse to uspevalo na lastno pest.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!