Guberac: Nehigienska poteza? Mi ne kršimo nobenega pravila

Nogomet 6. Nov 202318:18 3 komentarji
Foto: Uroš Skaza

V 15. krogu Prve lige Telemach se je prvi minuti tekme med Rogaško in Koprom zgodila precej nenavadna stvar. Moštvo z Bonifike je namreč že po nekaj sekundah tekme opravilo zamenjavo, mladega debitanta Luko Žavbija je zamenjal Gabriel Groznica. Poteza je v slovenski nogometni javnosti dvignila veliko prahu, za Sportklubovo oddajo Pod prečko pa je zadevo komentiral športni direktor Kopra Ivica Guberac.

Že ko so Koprčani na ogrevanje pred sobotno tekmo z Rogaško na igrišče pritekli z dvanajstimi igralci, ki so začeli z intenzivno pripravo na tekmo, je marsikdo ob tem dvignil obrvi. Med nogometaši, ki so se pripravljali na začetek obračuna, je bila namreč tudi debitant Luka Žavbi.

Nenavadna menjava Koprčanov

Ker so Koprčani v tej sezoni že nekajkrat zelo hitro v prvem polčasu zamenjali mladega nogometaša iz kvote U-21, je marsikdo podobno potezo pričakoval tudi tokrat. A zgodil se je ekstrem. Mladi Žavbi je igrišče zapustil že po nekaj sekundah, zamenjal pa ga je Gabriel Groznica. Zadeva je sicer v skladu s pravili, lahko pa bi se pogovarjali o tem, koliko je bila zadeva moralno sporna oziroma na meji dobrega okusa. A da tega ne počnemo ‘na pamet’, je zadevo za Sportklub oziroma oddajo Pod prečko pokomentiral športni direktor kanarčkov Ivica Guberac.

“Komentar je enostaven. V klubu delujemo enotno, za to potezo smo se zavestno odločili že pred tekmo. Pravila so jasno določena in jih ne izigravamo. Ko bo pravilo, da mora mladi nogometaš igrati 90 minut, bomo to spoštovali. Koper ne želi kršiti in izigravati nikakršnih pravil,” pojasnjuje Guberac.

Ivica Guberac. Foto: Uroš Skaza

Če že, potem bi morali mediji napasti celoten klub

Športni direktor izpostavi še en zanj zelo pomemben vidik.

“Mediji so zaradi te poteze preveč napadli trenerja, kar mi ni všeč. Če že, bi morali napasti klub kot celoto. Tu nima smisla, da se krivi trenerja. Vsi smo naredili to nehigiensko potezo, kot pravite mediji. Ampak sam pa poudarjam, kršili nismo nobenega pravila, spoštujemo ostale klube, spoštujemo zvezo. Toda trenutno nismo v situaciji, da bi rezultatsko trpeli igralca iz te kvote. Smo prvi zasledovalci Celja in naredili bomo vse, da to čim dlje traja,” poudarja športni direktor Kopra.

Celotno izjavo Ivice Guberca boste lahko slišali v današnji temi tedna oddaje Pod prečko, na vprašanje o tej temi je odgovarjal tudi trener Safet Hadžić. 

V temi tedna bomo sicer podrobneje razmišljali o tem, koliko priložnosti klubi ponujajo mladim nogometašem iz ‘bazena’ novega pravila, ki zahteva, da vsako tekmo začne vsaj en nogometaš, ki je lahko v danem trenutku tudi član slovenske mlade reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje