Haaland brez klavzule, a s tajnim dogovorom

Bundesliga 1. Okt 202112:13 0 komentarjev
Erling Haaland
Erling Haaland. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler

Erling Haaland v pogodbi z Borussio, ki ga veže do leta 2024, nima zapisane nikakršne klavzule, zato pa obstaja tajni ustni dogovor med odličnim napadalcem in vodstvom kluba, piše španski As.

“Ves čas poslušam tovrstne ‘strokovnjake’, ki govorijo, da ga moramo prodati naslednje leto. To je totalno sranje. Odločitev je absolutno na klubu, mi pa se še nismo odločili, ali bomo Haalanda prodali ali ne,” je ob koncu sezone dejal direktor Borussie Hans-Joachim Watzke.

Erling Haaland je kljub številnim govoricam in namigom na koncu ostal pri Borussii, za katero je na 67 nastopih dosegel 68 golov. V medijih je bilo večkrat mogoče prebrati, da ima Haaland v pogodbi zapisano posebno klavzulo, po kateri bi klub lahko zapustil za 75 milijonov evrov, toda pri španskem As-u trdijo, da temu ni tako.

Klub naj bi imel s Haalandom in njegovim mendžerjem Minom Raiolo sklenjen tajni ustni dogovor. Napadalec in Raiola poleti naj ne bi zahtevala prodaje, klub pa naj bi jima uslugo vrnil naslednje poletje, ko se bo za mizo usedel s snubcem po njunem izboru. V prevodu to pomeni, da Borussia v primeru odhoda ne bo delala nobenih težav.

Borussia mora vrniti uslugo

“Ko je Raiola pripeljal Haalanda v Borussio leta 2020, je bil eden od pogojev, da Watzke obljubi, da ga bo pustil leta 2022. Raiola je želel Haalanda v Dortmundu, pri katerem ni tako velik pritisk na mlade igralce in menil, da je to idealna sredina za njegov razvoj. Zadel je v polno in sedaj pričakuje od Borussie, da izpolni svoj del dogovora,” pišejo pri As-u.

Haaland je v Dortmund prišel za vsega 20 milijonov evrov, kolikor je znašala njegova odkupna klavzula v Salzburgu. Že takrat so ga želeli številni klubi, odšel je na pogovore na Old Trafford, a si je v zadnjem trenutku premislil in izbral Dortmund. Katera bo njegova naslednja postaja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!