Rok Kronaveter: Trener me je želel, športni direktor ne” (VIDEO)

Nogomet 18. Sep 202319:59 1 komentar
Rok Kronaveter. Foto: Jure Banfi

Za nami je nov dogodkov poln vikend v Prvi ligi Telemach, črto pod njimi pa vlečemo v naši redni nogometni oddaji Pod prečko. Vanjo smo povabili mladeniča, ki z dobrimi predstavami v majici Celja trka na vrata članske slovenske reprezentance, in pa enega najuspešnejših posameznikov v zgodovini slovenskega državnega prvenstva, ki je lani skozi stranska vrata zapustil NK Maribor.

V studiu Sportkluba sta se v 4. epizodi 3. sezone Pod prečko  Mihi Penku in Dejanu Obrezu pridružila Rok Kronaveter in Mark Zabukovnik.

Kronaveter je po lanski sezoni pomahal v slovo Prvi ligi Telemach, v kateri je z Olimpijo in Mariborom osvojil tri naslove prvaka, skupno pa odigral kar 336 tekem in dosegel 106 golov. Zabukovnik je vzhajajoča zvezda nogometnega Celja in nogometaš, za katerega je slovenski selektor Matjaž Kek odkrito priznal, da je na njegovem širšem seznamu slovenske reprezentance.

Protagonisti v studiu so ugotovili, da bi bila Mura celo na drugem mestu lestvice Prve lige Telemach, če bi se šteli samo rezultati prvih polčasov. Rok Kronaveter je potrdil, da je bilo zanj igrati na Fazaneriji vedno zelo težko, zato ne razume, zakaj so “čarno-bejli” letos tam osvojili pičlo točko.

Zabukovnik se je navezal na dobre predstave svojega nekdanjega kluba. Zadnji vezni Celja je dejal, da mu je klub iz osrednje Slovenije dal ogromno in da redno spremlja njihove tekme.

Na naslednji tekmi se bo z njimi moral soočiti. “Navadil sem se na igranje v Celju, tako da naslednjo tekmo (op.a.: Celje igra ravno proti Radomljanom) jemljem kot vsako drugo,” je dejal mladinski slovenski reprezentant.

#related-news_0

V oddaji se posvečamo tudi dogajanju v NK Maribor, kjer se te dni razhajajo z velikanom slovenskega nogometa Josipom Iličićem.

Rok Kronaveter je dejal, da imata za njegov odhod iz Ljudskega zasluge različni viziji Damirja Krznarja in Marka Šulerja: “Po taki nogometni karieri bi si želel več spoštovanja. Slab občutek sem dobil že po zadnji tekmi pretekle sezone. Če se vodja strokovnega štaba in športni direktor ne strinjata, potem to nekaj pove o slabem funkcioniranju kluba.”

Ptujčan, nekaj časa je nosil tudi dres državne izbrane vrste, je pokomentiral tudi dogajanje na sobotni tekmi med Olimpijo in Mariborom. Spomnili smo ga tudi na finale pokala v minuli sezoni, ko je namesto njega enajstmetrovko streljal Marko Tolić: “Na takšni tekmi se nekaj takšnega ne stori.”

Potrdil je, da ni nobenega dvoma, za koga navija na večnih derbijih. Logično, Štajerec navijaške skupine Viole ni pustil na cedilu:

Oba derbija tega konca tedna, večnega in tistega med Celjem in Koprom, bomo podrobno analizirali s pomočjo analitika slovenskih reprezentanc Dejana Kopasića. Sodniške odločitve pa bomo znova pokomentirali s pomočjo Damirja Skomine.

Oddaja je postregla s kopico zanimivih pogovorov in s pregledom krasnih mojstrovin, ki so jih v minulem vikendu ustvarili umetniki na zelenicah Prve lige Telemach. Na njih letos pada rekordno število zadetkov. Manjkala ni niti rubrika Fantasy.