Razočaranje po porazu na derbiju. “Maribor je težko videti v takem stanju”

Nogomet 18. Sep 20238:00 2 komentarja
Blaž Vhovec je bil po derbiju zelo razočaran. FOTO: Jure Banfi.

Izkušeni Blaž Vrhovec je po porazu na derbiju pred novinarje stopil v imenu nogometašev Maribora in bil zelo razočaran. Kljub temu verjame v spremembo na bolje.

“Zaslužena zmaga Olimpije. Predvsem v prvem polčasu nismo bili na pravi ravni. V drugem je bilo mogoče malo bolje, imeli smo priložnost za priključek in 2:2. Ampak vse skupaj ni bilo dobro,” je bil prvi komentar, ki ga je dogajanju na igrišču namenil Blaž Vrhovec.

Najizkušenejši med vsemi nogometaši Maribora v začetni enajsterici je priložnost dočakal nekoliko nepričakovano, saj je pred tem v tej sezoni odigral vsega 64 minut.

“Vsak nogometaš živi za to, da igra. Sploh na takšnih tekmah. Seveda sem vesel, ker mi je trener ponudil priložnost. Upam, da jih bo v prihodnosti še več,” je povedal o tem 31-letni vezist, ki odgovora na vprašanje, zakaj je Maribor v zadnjem času tako slab, ni imel.

“To je vprašanje za milijon dolarjev. Občutek v garderobi mi pravi, da fantje, od prvega do zadnjega, dajemo maksimum. Vse, kar lahko,” je poklapano govoril Ljubljančan v vrstah Maribora, ki na novo zmago v prvenstvu zdaj čaka že štiri tekme. Na predzadnji tekmi je izgubil proti Kopru, zdaj še proti največjemu tekmecu iz Ljubljane.

Šele drugič v tej sezoni se je znašel v začetni enajsterici. FOTO: Aleš Fevžer.

Na zadnjih tekmah so padli na osnovah

“Zagotovo to ni najboljše. Najbolj pomembno je to, da smo na obeh teh tekmah padli na osnovah. Danes smo prejeli dva gola po prekinitvah, na čemer smo včeraj na treningu delali dve uri. Take stvari se ne smejo dogajati, če želiš zmagati,” je bil samokritičen Vrhovec, ki ni iskal alibijev in je odgovornost prevzel tudi nase.

“Mogoče to res ni bil najbolj pameten prekršek, ampak po prostem strelu je bila situacija, v kateri sem na drugi vratnici zamudil jaz. Ta napaka je bila hujša od prekrška,” je odgovoril na vprašanje o nespametnem prekršku, ki so ga Mariborčani naredili pred drugim golom Olimpije.

Nikomur ni enostavno, njemu je še težje

“Jaz skušam narediti vse, kar se da. Ali sem na klopi, na tribunah, na igrišču. Maksimum je vse, kar lahko dajem. To tudi počnem. Nenazadnje danes na igrišču. Ampak vseeno se počutim, da ekipi ne dajem dosti,” je nadaljeval in pokomentiral tudi slabo podobo Maribora, ki se zdi kakovostno zelo podhranjen. Sploh zdaj, ko manjka kar nekaj poškodovanih.

FOTO: Aleš Fevežer.

“Ne vem. Ni na meni, da to ocenjujem. Jaz lahko samo povem, da bom vedno naredil vse, da bomo najboljši. Pa tudi, če to ni realna slika. Moja ekipa je vedno najboljša,” je povedal.

“Zagotovo nikomur ni enostavno. Meni je še težje. Maribor imam rad. Težko ga je videti v takem stanju, kot trenutno je. Jaz vem, da je lahko boljši,” je še dejal izkušeni nogometaš, ki se je v Maribor po krajši epizodi v tujini vrnil letos poleti in zdaj v vijoličastem igra že sedmo sezono.